Vojnová zóna v Calais: Tehly, nákupné vozíky, oštepy. Aj takto spestrujú život kamionistom imigranti. Končíme, máme toho dosť, kričia šoféri

    0
    Utečenci unikajú pred maďarským kamiónom. (Autor: youtube)

    Počet kamionistov, ktorí týmto územím odmietajú jazdiť, stále rastie. A spoločnosti sú bezradné, lebo im postupne klesá počet „aktívnych“ šoférov. Dôvodom sú hlavne imigranti, ktorí veria, že práve kamión sa stane tým dopravným prostriedkom, ktorý ich dostane do „zasľúbenej“ Británie. Žiadatelia o azyl sa ocitajú často v tak bezradnej situácii, že sa rozhodnú použiť na dosiahnutie svojich cieľov naozaj krajné prostriedky.

    Firmy ponúkajú svojim šoférom rôzne bonusy, ktoré sa vzťahujú hlavne na zvýšené finančné ohodnotenie. Niektoré spoločnosti tvrdia, že práve vďaka týmto komplikáciám môžu ročne prísť až o neuveriteľných 89 miliárd libier. „Máme naozajstné ťažkosti poslať šoférov cez oblasť Calais,“ hovorí Patrice Schneider, vedúci manažér spoločnosti Birds Transport and Logistics. Schneider tiež dodáva, že majú v posledných týždňoch mimoriadne problémy s klesajúcim počtom vodičov kamiónov. „Za posledné týždne odstúpili až štyria šoféri. S jedným z nich, ktorý jazdí 29 rokov, som hovoril minulý týždeň a povedal, že končí a má toho dosť, lebo je to pre neho veľmi stresujúca práca,“ prezradil.

    Kontroverzné video maďarského kamionistu obletelo svet. Zdroj: Youtube/Á. Levente Jeddi

    Jedným z konkrétnych prípadov, ktorý zmedializoval formou videonahrávky situáciu na diaľnici vedľa tábora, bola nahrávka maďarského kamionistu Árpáda Jeddiho Leventeho. Šofér sa rozhodol nahrať na kameru jazdu týmto riskantným úsekom, z ničoho nič mu ale rupnú nervy a namieri si to do davu imigrantov.

    - Reklama -