Studená sprcha pre Trumpa? Byť prezidentom je ťažšia práca ako byť v reality šou, odkázal mu Obama

    0
    Donald Trump (Autor: SITA)

    Byť prezidentom je ťažšia práca ako byť v reality šou. A americkí ľudia sú príliš rozumní, aby ho volili. Tak takto znie správa od jedného z najmocnejších ľudí sveta, Baracka Obamu, pre prezidentského kandidáta Trumpa, informovala CNN.

    Trump sa tvári, že je nad vecou

    „Aj naďalej verím, že Trump nebude prezidentom,“ povedal Obama po tlačovej konferencii v Kalifornii. „Dôvod je, že verím v americký ľud. Byť prezidentom je vážna práca. Nie je to ako moderovať talkšou alebo reality šou,“ dodal s tým, že to nie je len o propagácii či marketingu. Prezident tiež pripomenul, že táto úloha si niekedy vyžaduje robiť ťažké rozhodnutia, aj keď sa to ľuďom nepáči.

    Zdroj: YouTube.com/ CNN

    Obama sa zmienil aj o Trumpovej antimoslimskej nálade. Nebolo to tak dávno, keď sa Trump nechal počuť, že vyzýva uzavrieť USA pre moslimov. Na zákaz vstupu všetkých moslimov vrátane turistov vyzval po masakre v Kalifornii, ktorej sa dopustil radikálny pár. Trump vtedy vykrikoval, že USA sú vo vojne a prezident to nechce povedať. „On (Trump) môže pritvrdiť v antimoslimskej nálade, ale keď sa pozriete, čo povedali ostatní republikánski kandidáti, je to dosť znepokojujúce tiež,“ povedal Obama.

    Samozrejme, dlho na seba nenechala čakať ani reakcia samotného Trumpa, ktorý sa vyjadril počas akcie v Južnej Karolíne. „Ako prezident odviedol mizernú prácu,“ povedal. Vraj mu neprekáža, že sa stal pre Obamu terčom a berie to ako kompliment.

    - Reklama -