Tymošenková varovala pred Majdanom č. 3. Mohol by viesť k strate štátnosti

    0
    Ilustračné foto: Kyjev, Ukrajina (Autor: SITA)

    V rozhovore pre agentúru Ukrinform uviedla, že v ukrajinskej spoločnosti badať pomerne agresívne nálady. Upozornila, že ak by na Ukrajine, kde má teraz mnoho ľudí zbrane, vypukli nekontrolovateľné povstania, my jednoducho môžeme prísť o štát.

    Vyzvala preto občanov, aby v žiadnom prípade nedopustili žiadne revolučné či povstalecké pohyby, ktoré môžu viesť k strate našej štátnosti.

    Tymošenková však v rozhovore súčasne upozornila na dôležitosť reštartu politického procesu výlučne pokojným spôsobom“ v súlade s ústavou.

    Strana Vlasť dnes vystúpila z vládnej koalície a jej šéfka vyzvala aj poslancov ostatných koaličných strán, aby tiež opustili rady tejto formálnej koalície.

    Minister pre mládež a šport Ihor Ždanov, ktorého do vlády delegovala Vlasť, sa však napriek rozhodnutiu straníckeho vedenia rozhodol naďalej vykonávať funkciu vo vláde. Je to jeho osobné rozhodnutie a postoj,“ uviedol dnes na svojej stránke na sieti Facebook Ždanovov stranícky kolega, poslanec parlamentu Ihor Lucenko.

    Agentúra AP pripomenula, že oznámenie o vystúpení strany Vlasť z vládnej koalície prišlo deň po tom, ako vláda premiéra Arsenija Jaceňuka ustála v parlamente hlasovanie o vyslovení nedôvery a napriek veľkej kritike a nespokojnosti poslancov i radových občanov jej ministri zostávajú vo funkciách.

    Vystúpenie Vlasti z koalície označila Tymošenková v tejto situácii za jediný správny krok. Strana a jej poslanecký klub považujú podľa Tymošenkovej za neprípustné zostávať v tíme, ktorý nemá ani najmenšiu šancu uskutočniť reformy a naštartovať celý náš život.

    - Reklama -