VIDEO Za miliónovým Ficovým masérom poslal Beblavý svojho asistenta. A takto to dopadlo…

    0
    Miroslav Beblavý, poslanec NR SR (Autor: SITA)

    Na spomínanú Kliniku Kostka sa vybral asistent poslanca Beblavého Vincent Bujňák, ktorý sa rozhodol po tejto návšteve podať podnet na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Jeho sťažnosť smerovala na neodbornosť zdravotnej starostlivosti, ktorú ako pacient s problémami chrbtice vyhľadal zámerne na tejto klinike.

    Názov nie je všetko

    „Napriek tomu, že sa hrdia názvom klinika, nebol som ošetrený žiadnym lekárom. Boli to buď fyzioterapeuti, alebo podľa menoviek ľudia s titulom magister alebo inžinier,“ uviedol Bujňák po návšteve Kliniky Kostka. Miroslav Beblavý pripomenul, že lekári už podali podnet na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, ale ten im ho vrátil s tým, že chýbalo doložené svedectvo konkrétneho pacienta.

    Vstupnú prehliadku robila Bujňákovi údajne žena s titulom magister, nasledovala masáž a vyšetrenie laserom. „Akupunktúru som odmietol, čo som po medializovaných vyjadreniach urobil dobre, keďže sa mohlo stať, že by to robili ľudia len na základe nejakých výkresov na mojom chrbte,“ uviedol asistent poslanca Beblavého.

    VIDEO Vyjadrenia M. Beblavého a V. Bujňáka po návšteve Kliniky Kostka (zdroj: portál denníka SME)

    Cena vyšetrenia

    Ošetrenie na Klinike Kostka vyšlo Vincenta Bujňáka na 10 eur, ktoré zaplatil z vlastného vrecka, ale to nie je všetko. Poisťovňa podľa elektronického výpisu preplatila tejto klinike za zákrok ešte ďalších 45 eur. Zvláštna je však skutočnosť, že názov spoločnosti, ktorá vydala Bujňákovi doklad o zaplatení 10-eurového doplatku, je úplne iný ako názov firmy, ktorá dostala od poisťovne zaplatených 45 eur.  

    „Kde je pán Kostka? Hoci od otvorenia tejto kauzy už uplynuli dva týždne, ešte sme nevideli tohto človeka, u ktorého sa aj dnes z peňazí nás všetkých objednávajú služby za vyše 10-tisíc eur denne,“ uviedol Miroslav Beblavý. Podľa Bujňáka sa počas jeho návštevy Kliniky Kostka odhalili viaceré pochybenia a zákroky, ktoré sú súčasťou jeho sťažnosti.

    - Reklama -