Figeľ sa dušuje, že budú mať lepšie čísla. Volič sa rozhoduje nad urnou, tvrdí

    0
    Ján Figeľ, bývalý predseda KDH (Autor: SITA)
    V rozhovore pre denník SME Ján Figeľ uviedol, že je presvedčený o tom, že jeho strana má na viac ako vo voľbách v roku 2010, po ktorých sa stalo KDH súčasťou vlády Ivety Radičovej. Tá sa však predčasne rozpadla. „Aj v predčasných voľbách sme, na rozdiel od iných strán pravicovej koalície, šli znova hore o ďalších desaťtisíc hlasov. A aj v ďalších troch voľbách sme získali dvojciferný výsledok,“ pripomína Figeľ. 
     
    Podľa predsedu KDH je teraz strana pripravená znova získať dvojciferný podiel hlasov. Dobré výsledky v komunálnych, regionálnych a europarlamentných voľbách však môžu byť podľa denníka SME výsledkom nízkej účasti voličov. „Áno, súhlasím, každé voľby sú iné, ale hnutie je to isté a sme jediní, ktorí sme kontinuálne zastúpení na všetkých štyroch úrovniach verejnej správy,“ obhajuje Figeľ svoju stranu v rozhovore. 

    Prieskumy nie sú všetko 

    Predvolebné prieskumy voličských nálad však ukazujú, že KDH získa v marcových voľbách ešte menej hlasov ako v minulosti. „Prieskumy tradične nekomentujeme, je to úcta k voličom aj odkaz, že rozhodnutia sa robia pri volebných urnách, nie v telefonátoch alebo v nejakých anketách,“ tvrdí predseda KDH. 
     
    Celý článok si môžete prečítať TU.
     
    - Reklama -