Šéfovi britských antiislamistov ide o život. Radikáli sa mu vyhrážali smrťou, teraz skončil po útoku v nemocnici

    0
    Osobná asistentka Tommyho Robinsona na Facebooku uviedla, že šéf britskej odnože hnutia PEGIDA „bol večer vonku so svojou manželkou a našli ho v bezvedomí“. Robinsona previezli s rozbitou hlavou do nemocnice na vyšetrenia. Žiadne ďalšie podrobnosti o prípade však zatiaľ nie sú známe. 

    Vedel to

    Robinson však dobre vedel, že po ňom idú radikálni islamisti žijúci vo Veľkej Británii. V rozhovore minulý týždeň uviedol, že je len otázkou času, kedy na neho zaútočia. „Viem, že sa to stane. Už sa o to pokúsili a plánujú to,“ uviedol Robinson v odpovedi na otázku, či sa bojí, že dopadne ako Lee Rigby (člen čestnej stráže zavraždený v roku 2013). 
     
    Keď Robinson príde o život rukami islamských radikálov – s čím počíta – bude podľa jeho slov „krv na rukách polície a vlády“. Tommy Robinson ako bývalý líder ultrapravicovej protestnej organizácie English Defense League (EDL) založil oficiálnu bunku nemeckého antiislamistického hnutia PEGIDA začiatkom januára 2015. Prvý veľký protest zorganizovala britská odnož hnutia PEGIDA 6. februára, ale protest sa zaobišiel bez násilností a nepokojov. 
     
    Celý článok si môžete prečítať TU
     
    - Reklama -