Matovičov husársky kúsok. Do volieb si rezervoval bratislavské námestia. Vyfúkol ich Smeru?

    0
    Líder OĽaNO Igor Matovič (Autor: SITA)

    Bratislavské námestia: Námestie SNP a Námestie slobody sú priestorom, ktorý s obľubou obsadia či už štrajkujúce davy, alebo strany lákajúce voličov na predvolebné sľuby. Igor Matovič to veľmi dobre vie, a preto prišiel so zaujímavým krokom. Obidve spomínané námestia si totiž rezervoval až do volieb, konkrétne Námestie SNP do prvého marca a Námestie slobody do piateho marca.

    „Minulý týždeň, keď vrcholila kauza maséra Kostku, sme sa dozvedeli, že Smer je zľaknutý, že sú ľudia pohoršení, a preto plánuje zablokovať námestia v Bratislave, aby opozičné strany a občania nemohli robiť protesty,“ prezradil Matovič denníku Nový Čas. Taktiež upresnil, že námestia majú každý deň rezervované do 15. hod. popoludní. „Ktokoľvek chce protestovať proti bande zlodejov, pustíme ho. Nebudeme si vyberať,“ dodáva predseda OĽaNO.

    O problematike informovala aj hovorkyňa Starého Mesta Nora Gubková. „Písomne sme ich vyzvali, že sú podľa zákona povinní, ak nerealizujú svoje zhromažďovacie právo, bezodkladne to odhlásiť, aby to neznemožňovali iným subjektom, napríklad učiteľom,“ povedala. Podľa všetkého ale Smer žiadne akcie rušiť nemusel. „My sme žiadnu akciu preto, že sú rezervované obe námestia, nemuseli zrušiť,“ prezradila hovorkyňa Smeru Ľubica Končalová.

    - Reklama -