Sieť, KDH, Šanca, SNS… Aj tieto strany sa prehrešili voči zákonu. Kde urobili chybu?

    0
    Predseda strany Sieť Radoslav Procházka (Autor: SITA)

    Niektoré strany možno siahnu naozaj hlboko do vrecka. Dôvod? Nerešpektovanie či nedodržanie pravidiel viažucich sa k uverejneniu bilbordovej reklamy. Pre túto formu propagácie by mali platiť prísnejšie pravidlá, ktoré boli schválené ešte v roku 2014. Na každom plagáte musí byť označený dodávateľ a zadávateľ. Ak tieto údaje chýbajú, hrozí pokuta od 10- do 100-tisíc eur. Štátna komisia aj s ministrom vnútra už rieši údajne šesť prípadov, keď malo dôjsť k porušeniu zákona.

    Medzi stranami, ktoré sú za to zodpovedné, je aj SDKÚ či SNS. V ich prípade bolo poukázané na konkrétne prípady, ktoré mali byť v rozpore s týmto zákonom. Obidve strany sa ale bránia, že prípady – plagáty, na ktoré bolo poukázané, boli nainštalované ešte pred vyhlásením volebnej kampane.

    Spomínané údaje na plagátoch a bilbordoch chýbajú aj strane KDH, ale v nej tvrdia, že informácie uverejnili na svojom webe. „Prečinu“ sa mala dopustiť aj strana Sme rodina – Boris Kollár. Tá ale už údajne urobila nápravu chybných výtlačkov. Medzi strany, ktoré nemali svoje propagačné plagáty v úplnom poriadku, patrili aj Šanca a Sieť. O problematike informoval portál Aktuality.sk.

    - Reklama -