Môžeme sa tešiť na ďalšiu várku utečencov. A postará sa o to Rusko. Tvrdí komentátor

    0
    Vladimir Putin, prezident Ruskej federácie (Autor: SITA)

    Komentátor portálu Aktuality.sk Zolo Mikeš je presvedčený, že Putin má prsty v utečeneckej vlne, ktorá zaplavila Európu. A akoby to nestačilo, tak vraj pre istotu ešte podporí xenofóbne strany, ktoré v Únii naberajú na sile a potom už len bude ťažiť z európskeho rozvratu. „Na Ukrajine a možno i v Pobaltí,“ uviedol.

    “Keď na jar počty utečencov prichádzajúcich z tureckého pobrežia do Grécka opäť porastú, nebude to len lepším počasím a vyhovujúcejšími podmienkami pre plavbu pašeráckych lodí. Nemalou mierou k tomu prispeje aj práve sa konajúce ruské bombardovanie sýrskych miest pri hraniciach s Tureckom,” vyslovil prognózu na najbližšie mesiace.

    Ruská ofenzíva v Sýrii podľa neho nemá za cieľ poraziť islamistov z Daeš. “V súčasnosti ruské sily bombardujú mesto Aleppo v držaní umiernenej sýrskej opozície, ktorá sa pokúsila o zvrhnutie diktátora Baššára Asada. Okrem podpory politika, ktorý bol vždy ich vazalom, Rusi sledujú aj ďalší strategický cieľ – nahnanie čo najväčšieho počtu utečencov do Európskej únie,” vysvetľuje.

    “Tým, kto v súčasnosti ženie utečencov smerom do Európy a snaží sa politicky vyťažiť z tragického sýrskeho status quo maximum, tým je Vladimir Putin. Ono, keď Berlín bude preťažený utečencami a celá Európa rozhádaná, nebude mať ani Brusel čas starať sa o Ukrajinu, či možno aj Pobaltie…” uzavrel svoj komentár Zolo Mikeš.

    - Reklama -