Prorok Fico. Pre EÚ vidí v migračnej kríze len dve riešenia. Postoj Slovenska je podľa neho jediný správny

    0
    Robert Fico počas brífingu v rámci mimoriadneho rokovania Bezpečnostnej rady SR. Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Premiér si v komentári na webovom portáli Hospodárskych novín pomohol výrokom šéfky Nórskej policajnej tajnej služby Benedicte Bjornlandovej, keď vyhlásila, že imigranti nie sú homogénni a môžu so sebou prinášať etnické a náboženské spory. Zároveň pripustila, že pri dlhodobej radikalizácii bude mať tajná služba problémy. To prišlo Ficovi ako voda na mlyn, čím opäť raz deklaroval svoj názor na situáciu v Európe.

    Rozhodujúci rok

    Predseda vlády upozorňuje na to, že čo sa týka negatívnych správ ohľadom imigrantov, podľa mnohých to nie je umelá téma. „Iste si to nemyslia nemecké obete sexuálneho násilia z novoročných osláv ani rodičia desaťročného chlapca znásilneného migrantom. A nemyslia si to ani tisíce ľudí, ktorí vyšli cez víkend do ulíc v mestách Európy,“ tvrdí Fico.

    Opäť spomenul, že táto téma býva zľahčovaná a závažné informácie o bezpečnostnom riziku v Európe sú zamlčiavané. „Vláda si takéto hazardovanie s bezpečnosťou, samozrejme, nemôže dovoliť. Ako plne opodstatnené sa dnes javia zvýšené bezpečnostné opatrenia aj sprísnenie protiteroristickej legislatívy, ktoré sme prijali v závere minulého roku,“ pochválil sa Fico tým, čo sa mu podarilo presadiť.

    Postoj Slovenska voči migračnej kríze zároveň považuje za jediný správny. Premiér totiž ostro vystupuje voči povinným kvótam na prerozdelenie utečencov, s čím prišiel Brusel. Ešte minulý rok sa dušoval, že kým bude premiérom, niečo také nepripustí. Neváhal dokonca podať žalobu na Európsku úniu. Premiér aj prorokuje, tvrdí totiž, že „či sa to niekomu páči, alebo nie, bude práve rok 2016 rokom, keď EÚ migračnú krízu alebo zvládne, alebo skolabuje.“

    - Reklama -