Mohamed bol pedofil, za vystúpenie z islamu dávate trest smrti, ste fašisti. Líder Pegidy toto povedal arabskej televízii. Výsledok? Arabi všetko vystrihli. Pegiďák však mal eso v rukáve

    0
    Tommy Robinson, jeden z lídrov britského hnutia Pegida (Autor: Reprofoto, Youtube)

    Moderátor známeho televízneho programu Inside Story Peter Dobbie sa v úvode relácie pokúsil britského antiislamistu Robinsona nachytať. „Sme v Dohe (hlavné mesto Kataru a sídlo Al-Džazíry – pozn. redakcie)… V srdci islamu… Dovoľte mi, aby som vám prečítal niečo zo svätej knihy a potom od vás chcem, aby ste na to reagovali. Nevidíte to, ale mám vedľa seba Korán,“ začal svoje interview moderátor.

    „Mám pred sebou časť svätej knihy, ktorá hovorí, ako sú ľudia prenasledovaní a zabíjaní,“ povedal moderátor a pokračoval citovaním Starého zákona Biblie, ktorého text mal pred sebou na papieri. Dobbie sa potom spýtal Robinsona: „Keď počujete tieto vety, čo si myslíte, že vyjadrujú?“

    Moderátorov trik sa však nevydaril. Robinson reagoval okamžite: „Chcel by som sa vás spýtať, prečo mi čítate zo Starého zákona. Nie som hlúpy. Sedíte a citujete verše zo Starého zákona a myslíte si, že som blbec, ktorý si myslí, že to je z Koránu. Poznám Starý zákon a poznám Korán,“ vyšplechol Robinson na prekvapeného moderátora.

    Totálna cenzúra

    Ako informuje portál Breitbart, interview s Robinsonom sa nedalo nájsť na webovej stránke katarskej televízie, pričom nebolo ani znova odvysielané, ako stanovoval program Al-Džazíry.

    Najviac zarážajúcim na celej veci je však skutočnosť, že v odvysielanom interview s Robinsonom chýbalo 50 sekúnd. Televízia sa rozhodla vystrihnúť všetko, čo Robinson povedal o živote Mohameda, prístupe katarskej vlády k Izraelcom, slobode vierovyznania a k tým, ktorí sa rozhodnú vystúpiť z islamu.

    Robinson sa dokonca moderátora priamo spýtal, či môže slobodne kritizovať proroka Mohameda. Napriek tomu, že Dobbie lídrovi Pegidy toto povolenie dal, odvysielané interview preskočí v čase o 50 sekúnd.

    “Mohamed znásilnil deväťročnú a s tým mám problém.”

    Robinson však mal opäť eso v rukáve. Interview nahrával na svoj telefón. Ako informuje IsraellyCool blog, Robinson počas vystrihnutých 50 sekúnd hovorí nasledovné: „Takže poznáte život Mohameda, áno? Viete, že zavraždil 600 ľudí. Viete, že znásilnil… (prerušený zvuk). Ľudia v Biblii sú iní než prorok boží, ktorý je najväčším morálnym vzorom pre každého moslima na svete a pritom si zobral za ženu šesťročné dieťa s menom Ajša a znásilnil ju keď mala deväť rokov. Mám problém s týmto a tiež s tým, keď chcú ľudia žiť ako Mohamed v mojej krajine.“

    „Krajina, v ktorej vy sídlite… Ľudia z Izraela do nej nemôžu vstúpiť. Ak chceme hovoriť o fašizme, krajina, v ktorej ste teraz… ľudia s izraelskými pasmi… (prerušený zvuk),“ pokračoval Robinson, pričom toto bol moment, v ktorom sa Al-Džazíra rozhodla znova pustiť Robinsonove slová do éteru.

    Za vzdanie sa islamu je v Katare smrť

    „Môže niekto v Katare vystúpiť z islamu?“ spýtal sa Robinson. „Nemusíte byť moslim, aby ste boli v Katare,“ odpovedal Dobbie. Lepšie povedané, neodpovedal, lebo byť nemoslimom v Katare a vystúpiť z Islamu v Katare sú dve úplne iné veci.

    Pravda je taká, že odpadnutie od Islamu je v Katare zločinom, ktorý je trestaný smrťou. Nabádanie moslima ku konverzií k inému náboženstvu je tiež zločinom. Až sedem rokov vo väzení hrozí v Katare za rúhanie a jednoročný trest odňatia slobody môžete dostať za produkciu alebo šírenie názorov hanobiacich islam.

    Kritika náboženstva na webe je cenzurovaná a cenzorský úrad Hlavnej katarskej vysielacej spoločnosti monitoruje vysielanie všetkých zahraničných kanálov, ktoré vysielajú náboženský obsah do Kataru.

    Al-Džazíra patrí medzi najväčšie spravodajské stanice s osemdesiatimi kanceláriami po celom svete. Predstavitelia Al-Džazíri opakovane tvrdia, že sú nezávislí od katarskej vlády čo však často býva spochybňované či zosmiešňované.

    Al-Džazíru v minulosti kritizovali za podporovanie Moslimského bratstva.

    - Reklama -