Šťastný koniec sa nekonal. Mráz pripravil o život dve utečenky. Deti skončili s omrzlinami

    0
    Utečenci na Balkáne (Autor: SITA)

    Ani zimné počasie neodrádza utečencov od ich cesty do Európy, pričom si možno neuvedomujú, ako riskujú. Týkalo sa to aj skupiny 19 imigrantov, v ktorej sa nachádzalo až 11 detí. No dve členky skupiny doplatili na nerozvážny čin životom.

    Niesli ich v náručí

    Dve mŕtve ženy, tínedžerka a tridsiatnička alebo štyridsiatnička, prekročili so spomínanou skupinou utečencov bulharskú hranicu a spali vonku, informuje Daily Mail. Teploty v tejto krajine pritom nie sú až také priaznivé. V noci dosiahnu aj mínusové hodnoty. Avšak konkrétne túto oblasť sužovali okrem mrazu aj silný vietor a sneh.

    Túto skupinu našla pohraničná polícia v blízkosti juhovýchodného mesta Malko Tarnovo. Ich národnosť nie je jasná. „Dve ženy zomreli – jedna mladšia a druhá stredného veku. Naša pohraničná stráž vynaložila všetko úsilie, aby im pomohla, nesúc ich v náručí, aby sa ich pokúsila zahriať, ale stalo sa to pre chlad,“ uviedla ministerka vnútra Rumyana Bachvarová.

    Všetky deti, ktoré sa nachádzali v skupine, boli vo veku medzi 4 a 16 rokov. Obete mali v prípade tínedžerky 14 alebo 16 rokov a v prípade druhej ženy 30 alebo 40 rokov. Deti boli prevezené do nemocnice s omrzlinami, dospelí boli podľa hovorcu nemocnice v kritickom stave.

    Celkovo pritom ide už o druhú tragickú správu z Bulharsku, čo sa týka imigrantov. V januári sa totiž našli v hornatej oblasti pri srbských hraniciach dve zmrznuté mužské telá. Utečenci totiž aj naďalej prúdia takzvanou balkánskou cestou, pričom humanitárni pracovníci varujú pred nedostatočným prístreším, mrazivými teplotami a snehom. O to viac, keď sú spolu s nimi aj detskí utečenci.

    - Reklama -