Prokremeľský ideológ Starikov: EÚ je podriadená USA. Rusi a Urajinci sú jeden národ. Prečítajte si, čo ešte povedal

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Palatu okrem iného zaujímalo, či by nebolo pre Rusko lepšie, keby sa snažilo spolupracovať s EÚ, uzavrelo s ňou strategické partnerstvo a v budúcnosti sa napríklad stalo aj jej členom. Podľa Starikova ale Rusko do Európskej únie nikdy nikto prijať nemôže. „Stačí sa pozrieť na mapu. Ale Európska únia sa súčasťou Ruska stať môže,“ podotkol.

    Po zavedení sankcií obchod Ruska s EÚ klesol, ale s USA vzrástol

    Podľa Starikova už teraz môžu Rusko a EÚ spolupracovať. „Naše snahy však narážajú na odpor EÚ, ktorý je podnecovaný USA, ktorým je Únia podriadená,“ povedal Starikov. Takéto tvrdenie ale Palata označil za nezmysel. „Ako ste na to prišli?“ žasol. „Stačí sa pozrieť na sankcie. EÚ na nátlak USA zaviedla sankcie proti Rusku. Naša výmena tovaru s Úniou sa výrazne zmenšila, výmena tovaru USA s Ruskom vzrástla. Teraz mi odpovedzte, proti komu boli prijaté sankcie? Sú vlastne namierené proti EÚ,“ vysvetlil svoj pohľad na celú vec.

    Celý text je TU


    Ideológ tiež vyhlásil, že Ukrajina nikdy nebola nepriateľom Ruska a nebude ním. „Len dnes sedia v Kyjeve americké bábky, ktoré niekedy v budúcnosti skončia pred súdom za vykonanie štátneho prevratu, za rozpútanie občianskej vojny,“ pohrozil s tým, že súčasná ukrajinská vláda robí všetko pre to, aby rozoštvala dve časti jedného národa.

    Rozdiel medzi ruštinou a ukrajinčinou je menší ako medzi hochdeutsch a bavorským dialektom

    Palata ale namietal, že ukrajinčina je iný jazyk ako ruština. „Rozdiel medzi ukrajinským a ruským jazykom je menší ako medzi hochdeutsch a bavorským dialektom. Budete tvrdiť, že Bavori a Berlínčania tvoria iný národ?“ oponoval Starikov.

    Palatu tiež zaujímalo, načo je takej obrovskej krajine, ako je Rusko, Krym, maličké gruzínske Osetsko či Abcházsko. „Prečo ste ich museli okupovať?“ pýtal sa redaktor. „Podobnú otázku môžete položiť Británii. Na čo jej sú Malvíny (Falklandské ostrovy) alebo Severné Írsko? Prečo sa Spolková republika zjednotila s NDR? Veď mohli ušetriť toľko peňazí. Ak nájdete odpoveď na tieto otázky, tak vám odpoviem ja,“ reagoval ideológ.

    Autor: vam

    - Reklama -