Vystrelená raketa sa nepáči ani Rusom. Tento stav vyhovuje tým, ktorí…

    0
    Ilustračné foto: Moskva, Rusko (Autor: SITA)

    Podľa Ruska je očividné, že podobné kroky vedú k vážnemu vyostreniu situácie na Kórejskom polostrove a severovýchodnej Ázii. Moskva konštatovala, že tento stav vyhovuje tým, ktorí broja za politiku vytvárania blokov a za zvyšovanie rizika vojenskej konfrontácie, čo však zasadzuje ranu bezpečnosti štátov oblasti, v prvom rade samotnej KĽDR. 

    Cesta, ktorú si zvolila KĽDR, “nemôže nevyvolať rozhodný protest” medzinárodného spoločenstva, upozornila Moskva. Podľa nej by vedenie KĽDR malo zvážiť, či skutočne bráni záujmy svojej krajiny, keď sa stavia proti celému medzinárodnému spoločenstvu. 

    Predseda zahraničného výboru Rady federácie Franc Klincevič dnes podľa agentúry TASS vyhlásil, že po dnešnom vypustení rakety je uvalenie nových sankcií na KĽDR nevyhnutné. 

    Senátor pripomenul, že Rusko vždy bolo proti sankciám, keď mali byť použité ako forma nátlaku pri snahách o riešenie existujúcich problémov. KĽDR sa však podľa neho “sama zahnala do kúta”, čím obmedzila možnosť rokovaní. Klincevič súčasne upozornil, že reakcia svetového spoločenstva by mala byť primeraná a nemala by prekročiť nutné hranice obrany. 

    - Reklama -