Sexuálne útoky na karnevale v Nemecku. Obťažovali aj reportérku belgickej televízie

    0
    karneval v plnom prúde. (Autor: zdroj: Youtube)

    Reportérka belgickej televízie informovala o karnevalových oslavách v nemeckom Kolíne nad Rýnom. Po tom, čo pripomenula silvestrovské sexuálne útoky na stovky žien, ktoré sa udiali práve v tomto meste, začali ju dvaja muži obťažovať. Dokonca v priamom prenose.

    „Ukazovali za mojím chrbtom na kameru vztýčené prostredníky a robili obscénne gestá. Zrazu som zacítila ruku na mojich prsiach. Bola som ohromená a šokovaná,“ uviedla reportérka. Vedenie televízie oznámilo, že videozáznam sa rozhodlo zo svojho vysielania stiahnuť, lebo hrubým spôsobom ponižovalo ich zamestnankyňu.

    Podľa vyjadrení kolínskej polície na tohtoročnom karnevale klesol počet trestných oznámení aj krádeží. Zaevidovali však už 224 oznámení od účastníkov tamojšieho karnevalu, ktorý sa začal vo štvrtok a potrvá päť dní.

    Podľa vyhlásenia citovaného dnes agentúrou DPA sa prijaté hlásenia týkali zranení osôb, poškodenia majetku, ale aj sexuálnych útokov, ktoré sú vnímané obzvlášť citlivo po udalostiach počas osláv príchodu nového roka, keď došlo v kolínskych uliciach k hromadnému prepadávaniu žien. Kolínska polícia každoročne dostane počas karnevalu v priemere 50 oznámení, ktoré sa týkajú sexuálnych deliktov.

    Informácie priniesol belgický server demorgen.be.

    - Reklama -