Keby sa do módy vrátili atentáty, možno sa máme lepšie. V imigračnom probléme súhlasím so Zemanom. Čím ešte prekvapila dcéra speváka Michaela Kocába?

    0
    Natália Kocábová (Autor: Facebook)

    Slová prezidenta Miloša Zemana o možnosti odvolania premiéra Bohuslava Sobotky kalašnikovom vyvolala obrovský rozruch. Aké ste vy, osobne, z toho mali pocity?

    Nijaké pocity. Zeman je bonmotista a odpovedal pravdivo. Neviem, čo je na tom zle. Keby sa do módy vrátili atentáty, možno sa máme lepšie.

    Zemanovym výrokom o kalašnikove sa mala na návrh poslankyne z ODS Miroslavy Němcovej zaoberať Poslanecká snemovňa, lebo vraj bol „ohrozený samotný princíp parlamentnej republiky“. Nakoniec však poslanci tento návrh neodhlasovali. Ohrozil podľa vášho názoru prezident princíp parlamentnej republiky?

    Myslím si, že je to úplná kravina, Zeman urobil horšie veci, toto bol sarkastický vtip. Zeman je príliš lenivý na nejaké kalašnikovy. Je to hlúpa aféra v záplave oveľa dôležitejších afér.

    Prečo sa podľa vás práve teraz pustil prezident Zeman tak zostra do premiéra Sobotku? Keď po Zemanovom vyhlásení o kalašnikove premiér najprv uviedol, že je to od Zemana hlúpe oznámenie a že to desí jeho rodinu, na to ale Zeman v rozhovore pre časopis Týden uviedol, že neverí schopnostiam premiéra. Podľa neho je Sobotka bezvýrazným politikom a hňupom…

    Nie som si istá, pýtate sa zlého človeka. Politiku sledujem, ale celý zoznam toho, čo mu na Sobotkovi prekáža, vám nedám. Jedna z vecí sú určite imigranti, ale Zeman si môže dovoliť svoj autentický názor, Sobotka je v záplave rôznych záujmov a musí „torpédovať“. Myslím, že keby ste sa ho súkromne spýtali vy na názor, tiež to bude iné.

    Optikou Miloša Zemana vraj Sobotka nie je hovorcom národa, ktorý sa desí migračnej vlny a má hrôzu zo všetkých negatívnych dôsledkov. Sobotka naopak o Zemanovi tvrdí, že je v otázke migračnej krízy populistický. Obaja kľúčoví politici Česka sa tak nezhodnú v úplne zásadnej otázke, ktorú rieši celá Európa. O čom toto svedčí?

    O ničom. Pretože sa v tejto veci nezhodne nikto – ani kamaráti, ale ani rodiny. Ja, bohužiaľ, so Zemanom v tomto imigračnom probléme súhlasím. Od začiatku. Jeho názory som sledovala už dávno pred zvolením. Asi vás tým šokujem, ale už to musím priznať. Ja s ním mám, naopak, veľký problém v postoji k Rusku, čo je v druhom pláne prepojené s imigračnou problematikou a tam si myslím, že Zeman chybuje. A bude to mať fatálne dôsledky, a to aj na poli imigračného problému. To je podľa mňa jeho najväčšie mínus a dôvod, prečo nesmie byť znova prezidentom. Musíme ísť od Ruska teraz a nie zajtra. Dnes!

    Zemanovi aj napriek častým útokom médií paradoxne stúpa obľuba u ľudí. Stále rastie počet jeho priaznivcov a podporovateľov. Čo to podľa vás spôsobuje? V čom tkvie Zemanovo kúzlo?

    Zeman je vtipný, to je polovica výhry. Hovorí to, čo ľudia chcú počuť, a nehovorí to, čo počuť nechcú. On si to myslí, o tom nepochybujem, ale už mu je asi jedno, že pár vecí by bolo dobré tiež niekedy vysvetliť. Napríklad to Rusko… Lenže v tom už mlčí, tým má obrovský a podľa mňa zničujúci vplyv na túto republiku.

    Miloš Zeman bude zastávať prezidentský úrad ešte dva roky. Čo by ste mu popriali?

    Ja by som chcela, aby sa upokojil, zmiloval sa nad pražskou kaviarňou a uvedomil si, že je tiež naším prezidentom. Čiže prospelo by mu, keby sa stretol v nejakom dialógu a nepálil hneď ostrými do všetkých, čo s ním nesúhlasia. Najmä v tomto šialenom období je potrebné spojiť nejako sily. Aj keď to je klišé a hlavne utópia… Čakajú nás ťažké časy.

    - Reklama -