Únia si strelila do vlastnej nohy. Spravili prieskum o integrácii a dopadlo to takto

    0
    Utečenci na Macedónskych hraniciach (Autor: SITA)

    Európska komisia vykonala prieskum v 83. európskych mestách. V každom z nich si vybrala vzorku 500 ľudí, ktorých sa pýtala množstvo otázok týkajúcich sa napríklad kvality ubytovania alebo vzdelania. Zaujímalo ju však aj, ako životy ľudí ovplyvnila migrácia.

    Pri otázke o imigrácii sa mali ľudia vyjadriť, ako sú spokojní s integráciou cudzincov. Ako sa možno dalo očakávať, najhoršie boli výsledky v mestách, ktoré sú spájané s vysokou populáciou imigrantov. Vo švédskom meste Malmo, ktoré je známe pouličným násilím gangov, bolo s integráciou nespokojných až 65 percent opýtaných. Najhoršie sa umiestili aj Atény, v ktorých nespokojnosť s integráciou imigrantov konštatovalo až 74 percent obyvateľov a Rím, v ktorom rovnaký názor zdieľalo 64 percent ľudí.

    Prieskum vykonali v máji a júni minulého roka, teda ešte pred eskaláciou imigračnej krízy a deklarovaním „otvorenej“ imigračnej politiky Nemecka. Napriek tomu však nespokojnosť s integráciou cudzincov vyjadrilo 50 percent Berlínčanov a rovnaký počet obyvateľov Viedne.

    Pôvodný článok nájdete TU.

    - Reklama -