Premiérova asistentka údajnou autorkou dokumentu zbohatnutého maséra. A Ficova reakcia? Nie som odborník na IT…

    0
    Premiér a predseda strany Smer-SD Robert Fico (Autor: SITA)

    Meno Mária Trošková našla televízia vo vlastnostiach wordového súboru, ktorý Kostka poslal médiám. V textových súboroch programu Word je totiž vždy možné nájsť autora. A podľa rozposlaného dokumentu ním má byť práve Ficova asistentka.

    Ako je možné, že vo vlastnostiach dokumentu je napísané meno autora Mária Trošková? Podľa Denníka N to môže mať len tri vysvetlenia. Dokument mohla vytvoriť, upraviť a vytlačiť asistentka Roberta Fica Mária Trošková na svojom počítači. Inými slovami, znamenalo by to, že Mária Trošková pomáhala vytvoriť definitívnu verziu stanoviska maséra Kostku, ktorú posielal médiám. Druhou možnosťou je, že dokument vytvoril, upravil a vytlačil na počítači Márie Troškovej niekto z jej kolegov alebo známych. Treťou a najmenej pravdepodobnou možnosťou je, že masér Kostka zámerne zmenil meno svojho počítača, aby navonok vystupoval ako Mária Trošková.  

    Úrad vlády sa vysvetleniu skutočnosti, že vlastnosti dokumentu za jeho autorku uvádzajú Troškovú, vyhol. „Podľa informácií, ktoré máme k dispozícii, MUDr. Kostka poslal svoju reakciu na vyjadrenia poslanca Beblavého viacerým médiám, ako aj viacerým verejným inštitúciám vrátane kancelárie predsedu vlády. Kategoricky odmietame, že by Mária Trošková písala alebo upravovala spomínané stanovisko a konštrukciu TV Markíza považujeme za smiešnu fabuláciu,“ reagovala pre Markízu Ficova hovorkyňa Beatrice Szabóová.

    K celej záležitosti sa dnes na tlačovej besede vyjadril aj predseda vlády Robert Fico.„Nie som odborník na IT,“ povedal premiér a zároveň dodal, že odmieta akékoľvek zasahovanie svojej asistentky do dokumentu pána Kostku.

    - Reklama -