Namiesto kričania hesiel mlčanie. Učitelia pred úradom vlády protestovali tichom

    0
    Protest učiteľov pred Úradom vlády SR. (Autor: pk)

    Pred úradom vlády sa dnes o 9.30 hod. stretli desiatky učiteľov, rodičov, ale aj študentov a žiakov, ktorí sa rozhodli politikom vo vláde ukázať svoju pretrvávajúcu nespokojnosť so súčasnou situáciou v školstve. Akcie sa zúčastnili desiatky ľudí a účasť naozaj prekvapila napriek tomu, že informácia o proteste sa objavila na facebookovej stránke udalosti Živá reťaz učiteľov v podobe statusu. S týmto poskytnutím informácií o päť minút dvanásť neboli všetci spokojní. „Je aj fcb udalosť? Skôr poprosím nabudúce informovat aspoň 2 dni dopredu,“ píše jeden z facebookových užívateľov.

    Ako informujú organizátori na sociálnej sieti, hlavným z dôvodov protestu bolo aj správne načasovanie, keďže práve o 10. hod. zasadala vláda. „Pripomeňme im, že sme tu a oni sú tu na to, aby spravili všetko preto, aby slovenské školstvo bolo lepšie,“ píše jedna z usporiadateľov.

    Desiatky účastníkov protestu držali v rukách transparent s nápisom: „Som učiteľ“. Tentokrát sa ale demonštrácia obišla bez hlasných pokrikov či výziev. Išlo totiž o „tichý protest učiteľov.“ A čo to vlastne znamená? Pre PL.sk sa vyjadril jeden z účastníkov. „Už veľa, veľa slov sme povedali na jednej strane aj na druhej strane. Máme pocit, že naše slová vôbec nie sú vypočuté, a preto tu teraz chceme ticho demonštrovať. Naše odhodlanie je naozaj silné. Občania tohto štátu nie sú docenení a my za to budeme bojovať,“ hovorí. A ako dlho sú učitelia v štrajku ochotní vydržať? „Dokedy sa nesplnia naše požiadavky,“ prezradil a jedna z učiteliek dodala: „Vydržíme aj päť rokov“.

    - Reklama -