VIDEO Šokujúce zábery! V mníchovskom metre napadli migranti dôchodcov potom, čo sa zastali obťažovanej ženy

    0
    Migranti fyzicky napadli dôchodcov v mníchovskom metre (Autor: ReproFoto: youtube)

    Video nahral na mobilný telefón očitý svedok incidentu Tom Roth a uverejnil ho na svojom facebookovom účte. Na záberoch vidno štyroch mladých mužov, podľa Daily Mail arabského alebo východoeurópskeho pôvodu, ktorí držia za ruky staršieho pána a slovne ho napádajú.

    Autor videa opísal nepríjemné udalosti z metra takto: „Mladá žena bola napadnutá v metre. Keď sa dvaja starší muži pokúsili zasiahnuť, boli napadnutí aj oni. Udialo sa to v centre Mníchova za bieleho dňa. Vo vagóne metra som sedel oproti mladej žene. Za ňou sedeli dvaja žiadatelia o azyl. Jeden z nich, pripadal mi ako Arab, začal túto ženu obťažovať. Mladík jej čosi povedal a opýtal sa jej, prečo mu odpovedá po nemecky. Ona odpovedala, že preto, lebo sa jej pýtal po anglicky. Všimol som si, že migrant si položil ruku na chrbát slečny. Tá sa trhla a pozrela sa na mňa,“ opísal Tom Roth situáciu, ktorá predchádzala následnej potýčke.

    Žena ho odmietla a to migranta rozčúlilo

    Potom, čo žena migranta „ohrdla“, sa vraj cítil urazený a začal búchať päsťou do okna. Starší páni ho okríkli, nech s tým prestane. Ten sa ešte viac rozzúril a jedného zo seniorov chytil pod krk.

    „Vo vagóne bolo asi 10 až 15 ľudí a situácia sa úplne vymkla spod kontroly. Keď vlak zastal na stanici, kričal som, chcel som zavolať políciu. Niekto ďalší tiež kričal, aby vypadli. Nakoniec som polícii po tom všetkom nevolal, pretože moji priatelia mi niekoľkokrát povedali, že keď nie je obeť, tak policajti nemôžu vraj nič robiť,“ sklamane skonštatoval svedok incidentu.

    V mníchovskom metre vyčíňali migranti počas bieleho dňa. (Zdroj: YouTube.com)

    Policajti sa o videu dozvedeli zo sociálnej siete

    Polícia už začala vyšetrovanie záberov na videu, ale až potom, keď zistila, že je video zdieľané na sociálnych sieťach. V priebehu troch dní dosiahlo video viac ako 82-tisíc zdieľaní a vyše troch miliónov zhliadnutí. Polícia údajne pátra predovšetkým po mužovi v hnedooranžovej bunde. Mníchovský policajný hovorca oznámil, že o videu vedia a dozvedeli sa o ňom zo sociálnych sietí. „Prípad vyšetrujeme a máme zatiaľ jedného svedka. Vyzývame ďalších svedkov, aby sa prihlásili na polícii,“ povedal mníchovský policajný hovorca.

    Merkelová nás jednoducho musí chrániť

    Tom Roth zdôraznil, že po svojej vlastnej skúsenosti s násilnými prisťahovalcami sa domnieva, že nemecká kancelárka Angela Merkelová teraz jednoducho musí podniknúť kroky na ochranu občanov Nemecka.

    „Cítil som potrebu sa o túto skúsenosť podeliť. Tí napadnutí dôchodcovia boli veľmi rozrušení. Staršia dáma mi dokonca povedala, že v noci by z domu za žiadnych okolností nevyšla,“ vysvetlil svoje dôvody, prečo uverejnil video na Facebooku, a dodal, že ešte pred dvomi rokmi sa cítil v Nemecku bezpečne, ale teraz je zdesený a smutný z toho, čo sa deje.

    - Reklama -