VIDEO Obťažovaniu imigrantmi sa deti vyhnú, ak sa k nim nebudú približovať. Veta starostu, ktorá rozzúrila dav Nemcov. V našej vlastnej krajine? Nemôžeme slobodne chodiť po vlastnom meste

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    „V našej vlastnej krajine?! Nemôžete už ani chodiť po svojom vlastnom meste!“ kričali zdesení obyvatelia, ktorí sa zišli na mítingu v mestskej hale východonemeckého mestečka Bad Schlema. Vykrikovanie nabralo až také obrátky, že starosta prítomným pohrozil, že na nich zavolá políciu.

    Mám otázku, pán starosta

    Mesto Bad Schlema s asi 5 500 obyvateľmi prijalo zatiaľ iba 85 imigrantov. Ostrá diskusia v mestskej hale vypukla po tom, ako sa starší muž s otázkou obrátil na starostu Jensa Müllera, ktorý je členom Merkelovej Kresťanskodemokratickej únie.

    „Mám otázku ohľadne školy… Ohľadne telesnej výchovy v školskej telocvični,“ začal postarší pán. „Moja vnučka, nemá ani 10 rokov… Bola obťažovaná utečeneckými deťmi, žiadateľmi o azyl… Pokrikovali na ne z okien (imigračného tábora)… Ako to bude vyzerať cez leto, keď budú mať školské dievčatá na sebe oveľa menej oblečenia?“ spýtal sa znepokojený starý otec.

    „To je jednoduché. Len ich neprovokujte a nepohybujte sa v týchto oblastiach,“ odpovedal rázne starosta. Okamžite tým priviedol celú sálu zúčastnených obyvateľov do zúrivosti, pričom dav Nemcov začal znechutene vykrikovať.

    Nečakané vzplanutie

    „Jasné, držme si metrovú vzdialenosť. Všetko je to také jednoduché,“ konštatoval sarkasticky dedko školopovinného dievčaťa. „Už ani nemôžete chodiť po vlastnom meste. Choď domov, chlapče. Kto ťa, do pekla, zvolil,“ kričal poriadne naštvaný pán a dodal, „imigranti si sem prídu a my sa tu už ani nemôžeme prechádzať? Po vlastnom meste?“

    „Čo je toto za starostu? Mal by odstúpiť,“ ozvala sa žena z davu. „Už som premýšľal nad tým, že sa presťahujem,“ pridal sa ďalší muž. „Moje vnúčatá tu majú chodiť do školy?“ zdôraznil opäť starší pán.

    Ako informujú nemecké noviny Freie Presse, starosta neskôr navrhol, aby deti našli inú trasu do školskej telocvične. Ideálne takú, ktorou by sa vyhli populácii imigrantov. „Technicky nie je nevyhnutné, aby dievčatá chodili okolo utečeneckých táborov, existujú alternatívne trasy,“ vysvetlil starosta.

    „Na tom, k*rva, nezáleží“ reagoval muž z davu a dodal: „Nemôžeme nechať naše deti ísť tadiaľ (dlhšou trasou).“

    Pokrikovanie na mítingu v meste Bad Schlema

    Robia to aj Nemci, zavolám políciu

    Po búrlivých výkrikoch sa rozzúril aj samotný starosta. „Upokojte sa! Hovorím po čínsky?“ odpovedal davu. „Toto je Nemecko!“ reagoval starý otec.

    „Myslíte si, že sexuálne obťažovanie medzi Nemcami neexistuje?“ spýtal sa davu starosta, čím sa odhodlal k použitiu tradičného argumentu Merkelovej vlády.

    „To s tým vôbec nesúvisí. Nemci za to chodia do väzenia. Ale oni nie,“ šplechol starostovi do tváre nespokojný Nemec.

    Búrlivú diskusiu, ak sa to tak dá nazvať, starosta nakoniec ukončil. „Ďalšia otázka… Tak a ak nebudete dodržiavať pravidlá, zavolám políciu a rozpustím míting,“ pohrozil starosta. Neskôr Müller označil celý večer za strašidelný a dodal: „Nálada, ako sa zdá, sa zmenila.“

    Bad Schlema sa nachádza na východe Saska, ktoré je baštou nemeckého protiislamistického hnutia PEGIDA. 

    - Reklama -