Kiska už vie, koho bude voliť. A recept ako sa rozhodnúť má aj pre Slovákov

    0
    Prezident Andrej Kiska v Národnej rade SR (Autor: SITA)

    Podľa prezidenta Kisku je pozitívne, že naša krajina je v ekonomicky dobrom stave, znižuje sa nezamestnanosť a rastie DPH. Ale sú tu aj veci, ktoré sa nám nedaria dlhodobo. „Zdravotníctvo je jeden absolútny chaos, džungľa prepletená rodinkárstvom, osobnými záujmami, všetkým možným. Potom je to školstvo a nakoniec je to korupcia,“ kritizoval.

    Smutný v prázdnom byte

    Do parlamentných volieb zostáva niekoľko týždňov, no Kiska už vie, koho bude voliť. Vyberal si vraj veľmi pozorne. Na účasť vo voľbách vyzýva aj občanov. Mali by si totiž podľa neho uvedomiť, že keď nepôjdu voliť, ich hlas môže prepadnúť v prospech strany, ktorú by v parlamente nechceli. „Treba si pozrieť, čo politické strany hovoria a kto to hovorí,“ pripomína.

    O Kiskovi je známe, že jeho rodina žije v Poprade, kým on úraduje z Bratislavy. Hoci mu však chýba, svojej manželke rozumie. Vychováva malé deti, ktoré sú šťastné, že môžu vyrastať v Poprade. „Treba povedať rovno, že takto žijú tisícky ľudí… Cez týždeň pracujú mimo a na víkendy sa vracajú domov,“ povedal Kiska. Z niečoho mu je predsa len trochu smutno. Keď totiž zaspáva a zobúdza sa v prázdnom byte, nie je mu veselo pri predstave, že jeho deti sú niekoľko kilometrov ďaleko.

    - Reklama -