Imigrantov v Nemecku sa nedarí zamestnať. Z týchto čísiel sa vám zatočí hlava

    0
    Utečenci na stanici (Autor: SITA)

    Prieskum Inštitútu pre výskum zamestnanosti (Institute for Employment Research) prichádza so záverom, že medzi Sýrčanmi v Nemecku miera zamestnanosti poklesla z pôvodných 32 percent na iba deväť percent v novembri. Miera zamestnanosti hovorí, koľko percent ľudí z dospelej populácie je naozaj zapojených do pracovného procesu. Inými slovami, iba deväť percent dospelých Sýrčanov v Nemecku pracovalo.

    Afganci a Iračania na tom nie sú oveľa lepšie. Afganská miera zamestanosti v dôsledku imigračnej krízy poklesla z 37,6 percenta na 24,5 percenta a miera zamestnanosti Iračanov z 34 na 25,3 percenta. Pre porovnanie, priemerná miera zamestnanosti v Nemecku je 67,3 percenta a na Slovensku asi 65 percent.

    Dôvodov nízkej zamestnanosti imigrantov je niekoľko. Nejaký čas trvá, kým novoprichádzajúci prejdú integračným procesom a naučia sa jazyk hostiteľskej krajiny. Zamestnávatelia tiež často neakceptujú kvalifikácie imigrantov získané v ich domovských krajinách ako dostatočné. Podľa Inšititútu pre výskum zamestnanosti môže trvať až 20 rokov, kým sa zamestnanosť utečencov dostane na úroveň miestnych štandardov. Dovtedy však azylanti predstavujú enormnú záťaž pre systém sociálneho zabezpečenia.

    - Reklama -