Rektor školy v Sládkovičove je od Smeru. Od pochybnej dotácie z ministerstva školstva sa dištancuje

    0
    Minister školstva, vedy, výskumu a športu za SMER-SD Juraj Draxler (Autor: SITA)

    Na podozrivú dotáciu pre Vysokú školu v Sládkovičove v hodnote 4,4 milióna eur upozornil šéf obyčajných ľudí Igor Matovič. Podľa neho mala byť dotácia určená na excelentné vedecké výskumy firme, za ktorou má stáť trnavský veľkopodnikateľ Vladimír Poór (považovaný za mecenáša Smeru, pozn. red.). Podľa Matoviča a líderky kandidátky OĽaNO Veroniky Remišovej je ale problémom, že táto Vysoká škola nemá žiadny vedecký výskum a v hodnotení škôl skončila medzi najhoršími.

    Žiadne politické prepojenie na Smer neexistuje. Tak znelo vyjadenie školy po prevalení kauzy. Rektor školy Miroslav Daniš je ale poslancom za Smer v obci Kráľová pri Senci. Daniš ale tvrdí, že za Smer kandidoval ako nezávislý a so stranou nič nemá. “Že som sa náhodou dostal na tú akože kandidátku Smeru, tak len preto, že mi to ponúkol kamarát, že môžem byť akože nezávislý na kandidátke Smeru. Je to poľovník a keď sme raz sedeli pri víne, mi hovoril, že to dáva dokopy. Tak som povedal, dobre môžeš ma tam napísať, lebo aj tak ma zvolia. Mňa si ľudia vážia ako človeka, ktorý niečo pre obec robí,“ povedal v rozhovore pre SME rektor Vysokej školy v Sládkovičove.

    Daniš tiež tvrdí, že sa s trnavským podnikateľom Vladimírom Poórom nepozná. Daniš vraj nepozná ani ministra školstva Draxlera. “Neviem ani kto to je a keby som ho náhodou stretol, dám mu veľmi zaujímavé štipľavé otázky, či vôbec rozumie školstvu,“ vyjadril sa rektor.

    Peniaze škola dostala z programu Mobilizácia excelentných výskumných tímov. Za 4,4 milióna eur však nakúpila hlavne techniku. Za vyše 432-tisíc eur si napríklad zariadila televízne štúdio. Vyše milióna eur zaplatila za e-learningový program na výučbu angličtiny. Informuje SME.

    Líderka kandidátky hnutia OĽaNO-NOVA Veronika Remišová pripomenula, že na jeseň 2015 minister školstva Juraj Draxler (nominant Smer-SD) definitívne odňal akreditáciu na doktorandské štúdium Vysokej škole Danubius v Sládkovičove. “To mu však nebránilo v tom, aby tejto súkromnej vysokej škole, o pár týždňov neskôr, ministerstvo z výzvy Mobilizácia excelentných výskumných tímov udelilo eurofondovú dotáciu v hodnote 4,4 milióna eur,” tvrdí Remišová.

    - Reklama -