Školáci v Anglicku a v Paríži majú rušný deň. Bombové hrozby prerušili výučbu v najmenej 19 školách

    0
    Škola, trieda, ilustračné foto (Autor: SITA)

    Polícia podľa Daily Mail uviedla, že hovory vykonali v „rýchlom slede“. Týkalo sa to šiestich škôl v Birminghame. Metropolitná polícia následne potvrdila evakuáciu ďalších štyroch škôl v Londýne. Svetové titulky však napokon hovoria dokopy o štrnástich. Ďalšie štyri školy mali poplach aj v Cornwalle.

    Hľadajú zodpovedných

    Šokujúce je aj to, že dnešné hrozby prišli napríklad v Anglicku len týždeň po tom, ako tri zo šiestich škôl poslali po podobných hrozbách žiakov domov. Napokon sa ukázalo, že ide o falošný poplach. Podľa polície by však nahlásené bomby nemali predstavovať reálnu hrozbu. Podľa všetkého len odzrkadľujú predchádzajúce falošné bombové poplachy.

    „Policajné vyšetrovanie je v plnom prúde, aby našlo osobu, zodpovednú za telefonáty,“ povedal asistent šéfa policajnej stanice Carl Foulkes. Školy však situáciu nezobrali na ľahkú váhu, nariadili evakuáciu a žiakov radšej poslali na zvyšok dňa domov. V rámci vyšetrovania je teraz potrebné zistiť aj to, či boli tieto telefonáty spolu prepojené.

    Bombové hrozby vystrašili aj Francúzov, keď boli žiaci evakuovaní najmenej z piatich parížskych stredných škôl. Podľa správ mala dostať každá škola zvlášť anonymný telefonát, ale žiadne zaradenia napokon nenašli.

    - Reklama -