Bola za útokom v hoteli v Burkine Faso bývalá prezidentská garda? Pri razii našli arzenál zbraní a 11 členov zatkli. Ďalší sú na úteku…

    0
    Policajná kontrola v africkej Burkine Faso (Autor: SITA)

    Operácia súvisí s raziou v sklade zbraní neďaleko hlavného mesta Ouagadougou spred niekoľkých dní. K tej došlo menej ako týždeň po teroristickom útoku v hlavnom meste Ouagadougou, ku ktorému sa prihlásila teroristická organizácia al-Káida a ktorý si vyžiadal životy 30 ľudí vrátane mnohých cudzincov.

    “Odvčera sme zatkli celkovo 11 ľudí z RSP (prezidentská garda),” uviedol Mahamadi Bonkoungou, armádny veliteľ pre operácie. Ďalší údajní zločinci sú na úteku.
    Väčšina obetí minulotýždňových útokov prišla o život pri streľbe v interiéri a na terase reštaurácie Le Cappuccino v Ouagadougou.

    Ďalšie telá sa našli v hoteli Splendid, kde sa niekoľko hodín odohrávala rukojemnícka dráma, a v reštaurácii Taxi-Brousse, kde zásahové komando zlikvidovalo všetkých troch útočníkov.

    Burkina Faso sa zmieta v politickej kríze od októbra roku 2014, keď bol ľudovými protestmi zosadený dlhoročný prezident Blaise Compaoré. Vlna islamistických násilností, ktoré zachvátili susedné Mali, sa tomuto štátu až do minulotýždňových útokov vyhla.


     

    - Reklama -