Učiteľský štrajk klope na dvere. Prinesie zlepšenie situácie v školstve či len znechutenie v radoch pedagógov?

    0
    Protest učiteľov (Autor: SITA)

    Peter Schutz v komentári pre denník SME podčiarkol zaujímavý fakt. Štrajkujúcich učiteľov mohlo byť aj viac, no tí, ktorí na vlastnej koži pocítia aj toto „nepatrné“ číslo, sú práve deti a ich rodičia. „Utečeneckej kampani, ktorou Fico utláča iné témy vo verejnom priestore, učiteľský (i sesterský) štrajk ulamuje trochu hroty. Efektnejšie i efektívnejšie by iste bolo, keby sa k podujatiu pridala viac než osmina slovenského pedagogického zboru. Aj 11-tisíc rozhnevaných učiteľov však môže zamávať vládou, keďže rodičov, ktorí nemajú kam schovať potomkov, bude mnohonásobne viac,“ píše Schutz.

    Zajtra, 25. januára, by mala „vypuknúť“ štrajková pohotovosť, teda neobmedzený ostrý štrajk učiteľov. Na stránke Iniciatívy slovenských učiteľov sa zaregistrovalo už viac ako 11-tisíc pedagógov. Z celkového počtu učiteľov na Slovensku je to len naozaj malá časť, no napriek tomu sa číslo absentujúcich učiteľov rozliezlo takmer po celom území Slovenska.

    „Ak Crmomanova armáda čosi vydrží, nie sú vylúčené ani zvraty, trebárs že rokovať s učiteľmi sa znížisám premiér,“ píše komentátor. Schutz taktiež podčiarkol zaujímavý fakt: „V každom prípade vnášajú stavovské protesty – aj sestričky – do kampane aspoň jeden prvok, ktorý sa v marketingovom pláne Maďaričovho štábu nevyskytuje. Nielen učitelia takto môžu s napätím sledovať, ako to dopadne.

    - Reklama -