Neveriacich zabiť alebo zmasakrovať – to je podstata islamu, žiadna úchylka pomätencov. Bývalý riaditeľ TV Nova Vladimír Železný spomína na paniku v EÚ, keď niekto spustil nekorektne

0
Vladimír Železný (Autor: Hans Štembera)

Pred pár týždňami sme sa rozlúčili s rokom 2015. Podľa niektorých skeptikov bol rok 2015 najzložitejším obdobím od zamatovej revolúcie. Len krátke zhrnutie: Masová nelegálna migrácia, občianska vojna na Ukrajine, grécka kríza, teroristické útoky a hrozba ich pokračovania… Čo je podľa vás z toho najzávažnejšie?

Keď ste to všetko spomenuli! Myslím si, že rok 2015 bol prelomový a že naň budeme veľmi dlho spomínať, pretože nás naučil vnímať niektoré javy, ktoré boli predtým len naznačené. Je to o tom, že si ľudia začali uvedomovať, čo je to islam, nie radikálny islam, islamisti, džihádisti… Viete, my sme sa v rámci politickej korektnosti naučili opisovať celý rad vecí, napríklad nikdy nepovieme, že Nemci vyvraždili Židov, ale hovoríme, že to boli nacisti. Pritom to neboli členovia nacistickej strany, ktorí vraždili v koncentrákoch, boli to obyčajní Nemci a konali vtedy podľa nemeckých zákonov. Nám ale príde nevhodné hovoriť, že to boli Nemci. A rovnako tak sme sa v rámci politickej korektnosti naučili tvrdiť, že islam je vlastne mierumilovné a kultivované náboženstvo – veď spadá do monoteistickej trojice: kresťanstvo, judaizmus, islam – a že vlastne toto všetko, čo sa deje, je len nejaké vychýlenie či nejaké úlety bláznivých, pomätených či nábožensky zanietených príslušníkov tohto náboženstva.

Zabúdame pritom na vlastnú podstatu islamu. Totiž, že kapitola (súra) 9:29 v Koráne prikazuje každému moslimovi, že musí krajinu, do ktorej prišiel, konvertovať na islam a že nesmie pripustiť, aby okolo neho žili ľudia, ktorí neveria v islam. A potom má len dve možnosti. Buď ich smie zabiť, alebo na nich uvaliť špeciálnu náboženskú daň, ktorá ich bude masakrovať. Inú možnosť Korán nepripúšťa. Je to aj náboženstvo misijné, ktoré sa snaží ovládnuť svet. A hneď ako niekto nepatrí k islamu, tak je to automaticky nepriateľ. Nie je to tolerovaný sused a nikdy nebude. A ak si toto raz neuvedomíme a ak islam nedokáže sám seba uviesť do nejakého kultivovanejšieho stavu – nesmieme zabúdať na to, že sa náboženstvá tiež vyvíjajú, hoci vyzerajú navonok strnulo – tak to bude zlé. Ak by sa objavila nejaká modernejšia interpretácia Koránu, najmä súry 9:29, ktorá nebude zaväzovať veriaceho, že musí kresťana alebo žida zavraždiť alebo naňho uvaliť daň, alebo ho donútiť, aby konvertoval na islam, potom by to bolo fajn. Všetko je ale problém islamu, ničoho iného. Túto vec si začínajú uvedomovať aj islamskí intelektuáli a objavujú sa veľmi zaujímavé teoretické príspevky o tom, že je v rámci islamu s interpretáciou Koránu niečo potrebné urobiť. A že sa náboženstvá vyvíjajú? Okrem iného to dokladá aj nedávna návšteva pápeža Františka v rímskej synagóge, čo je obrovský vývoj v porovnaní so stredovekom!

Aký máte pocit z incidentov, ktoré sa v minulých dňoch odohrali v niektorých mestách v Nemecku, v Rakúsku, ale aj v ďalších krajinách, kde boli napadnuté stovky žien?

Napadnutý dav žien v Kolíne? To sú pre nich formálne otrokyne! Musíme si uvedomiť, že tie ženy predsa nekonvertovali na islam, preto sú pre moslimov otrokyňami. Veď každý veriaci moslim má byť zároveň bojovníkom za islam, čo je jeho životné poslanie a jeho povinnosťou. A zrazu sú v jeho blízkosti nejaké neveriace blondíny? No jéje! To sú otrokyne, a tak to bude vždy! Podobné veci ale predsa prebiehajú hlavne na území Islamského štátu (IS), kde tá žena, ktorá sa nestane manželkou a neprijme islam, sa stáva sexuálnou otrokyňou a je tam na použitie pre bojovníkov, čo bojujú za islam. To je pre nich úplne normálne, nie je to úchylka, nie je to úlet! Ide o štandardnú situáciu islamu, ktorý je teraz posadený do prostredia, s ktorým si nikdy nebude vedieť rady, pretože mu to vlastne Korán zakazuje. Lenže ani tá druhá strana si s tým nebude vedieť rady, pretože sa Európa počas posledných desiatok, takmer stoviek rokov naučila mimoriadnej tolerancii. Kedysi najzúrivejšími bojovníkmi boli vikingovia a pozrite sa teraz na sever Európy, tam teraz vládne najväčšia tolerancia voči akémukoľvek zásahu do civilizačných zvyklostí.

Ženy v Európe bežne nechodia zahalené a nemajú ani zahalenú tvár. Nemôže toto moslimov dráždiť, hoci je teraz zima a každá žena je tak zabalená v kabáte či v bunde?

Ale sú vidieť minimálne ich tvary, zatiaľ čo keď vidíte moslimskú ženu, tak nesmiete jej tvary vôbec ani odhadovať.

Sexuológ Radim Uzel v rozhovore pre ParlamentníListy.cz ale hovoril, že je jasné, že tých mužov nezahalené ženy dráždia…

Nepovedal by som, že to je úplne také jasné, ale je to tým posilnené, pretože nezahalená žena je pre moslimov naozaj vnímaná ako výzva. Dlhé blonďavé vlasy? No a ešte sú samy v noci na ulici bez sprievodu? Potom sú to pre nich automaticky otrokyne. Preto sa to dalo očakávať. Rozhodne sa ale nedalo predikovať, že politická korektnosť Európy, politická korektnosť Európskej únie a politická korektnosť politikov, ktorí sa spojili s tou tolerantnou, humanistickou, európskou ideou, že my sme otvorená náruč civilizácie, nakoniec médiá dotlačí do kúta a tie sa potom dopustia absolútnej nehoráznosti, teda neinformovania verejnosti. Veď tie informácie o napadnutých ženách verejnoprávna nemecká televízia ZDF neodvysielala. Iné médiá potom iba informovali o tom, že tam síce došlo k nejakým znásilneniam, ale že to boli len nejakí opilci! Slovo migrant, ktorý znásilnil – no tak toto spojenie najskôr vôbec nezaznelo, bolo totiž zakázané. Dokonca aj polícia mala zakázané, aby toto spojenie „migrant, žiadateľ o azyl“ uvádzala do protokolov! To isté sa stalo aj vo Švédsku. Ani tam polícia nesmela a nesmie hlásiť prípady znásilnenia, ak je násilníkom azylant, čiže migrant. Navyše sa teraz všetci zaoberajú tým, kto je vlastne migrant a kto je utečenec, teda kto uteká pred vojnou. Lenže tých, čo utekajú pred vojnou, je taká nepatrná časť… A keď už je reč o vojne, tak treba zdôrazniť, že je to ich vojna a nie naše vojna. Najprv sa hovorilo o zhruba stovke napadnutých žien v Kolíne nad Rýnom, o týždeň neskôr sa ukázalo, že napadnutie nahlásili skoro štyri stovky nemeckých žien, teraz už sa hovorí o piatich stovkách a prípady znásilnenia sa stále množia. Neskôr aj ďalšie štáty priznali, že mali rovnaký problém – Fínsko, Švédsko, Švajčiarsko, Rakúsko.

Ten dôvod, že sa najprv mlčalo, tkvie podľa vás v onej politickej korektnosti alebo ešte v niečom inom?

Podobné veci som zažil osobne v Európskom parlamente. Tam sa nesmelo toľko vecí povedať nahlas, ako sa to kedysi nesmelo hovoriť u nás za komunizmu. To je ale v EÚ úplne štandardné, oni sa panicky boja vyrieknuť tú vec tak, ako to s ňou je. Oni ju budú radšej opisovať, vymýšľať k nej mäkšie termíny a problém budú obiehať dokola. Radšej behajú v kruhu, než aby do problému siahli a vstúpili. Tam sa užíva špeciálny slovník, ktorý kedysi objavil Orwell. Vo svojej knihe 1984 totiž predikoval budúci vývoj civilizácie smerom k západnej totalite a definoval tam aj termín newspeak, teda novú reč. Napríklad ministerstvo, ktoré je zodpovedné za týranie ľudí, by sa podľa tohto newspeaku volalo ministerstvo blaha. A EÚ tento „Orwellov newspeak“ prevzala. Bez toho, aby sme si to uvedomovali, tak my všetci hovoríme newspeakom! Proste máme v hlave blok, ktorý nás núti obiehať niektoré chúlostivé termíny alebo chúlostivé výroky. A preto je taká úľava počúvať v USA Donalda Trumpa, ktorý veci pomenúva jednoducho, priamočiaro, tak, ako sú.

Ako sa vlastne pozeráte na správanie sa nemeckej kancelárky Merkelovej vo veci imigrantov? Zrazu akoby sa totiž v tejto záležitosti otočila, lebo vyhlásila, že pre tento rok plánuje Nemecko prijať výrazne menej migrantov. Proti nej sú navyše v Nemecku veľmi silné tlaky…

Ona je dcérou protestantského pastora, takže u nej možno zafungovala nejaká výchova k charite a k súcitu s blížnym. Ako politička ale zlyhala úplne, pretože nedohliadla na to, čo spustila. To sa síce politikovi stať môže, lenže potom by mal z toho vyvodiť dôsledky a odísť z politiky a mal by to prenechať niekomu, kto to dá zase do poriadku. Tu je oveľa nebezpečnejšie, že teraz všetci začali vymýšľať spôsoby, ako to zachrániť a ako Merkelovej dať nejaké prostriedky na to, aby sa o migrantov a utečencov mohla postarať. Takže preto sa uvažuje o dani z benzínu pre všetky členské krajiny EÚ, ktorú však nemá vyberať členský štát, ale priamo EÚ! To je však bezprecedentný, neuveriteľný prelom! Pretože to znamená, že po prvýkrát bude EÚ vyberať priame dávky od obyvateľov členských krajín, a to len kvôli tomu, aby vlastne boli zaplátané diery, ktoré spôsobila dobrá teta Merkelová. Ja osobne si myslím, že Merkelová najbližšie dva roky ako najmocnejšia žena sveta neprežije.

Lenže podľa niektorých médií je Merkelová vraj stále jednotkou a stále má podporu väčšiny Nemcov aj väčšiny obyvateľov EÚ… Zdôrazňujem slovo vraj…

Áno, médiá… To ony z nej urobili ženu roka. S výnimkou vášho média sú všetky ostatné médiá ľavicové, humanistické, dobručké, politicky korektné, úžasné a objímajúce – to je proste choroba všetkých žurnalistov. Keď vezmete spriemerovanie názora, ktorý sa potom prejavuje v politických voľbách, a vezmete priemer tohto názoru a potom si vezmete médiá, tak vždy sú médiá naľavo od tohto názoru. Vždy! Všade vo svete. Od niektorých komentátorov som ale naopak počul, že sa hádam Angela Merkelová zbláznila… Ona sa podľa mňa nezbláznila, pravdepodobne sa len zle politicky stavila. To bol kalkul, stávka na to, že keď si sem privediem milión ľudí – a oni mne a mojej strane CDU budú so svojimi rodinami zaviazaní za to, že sú tu – tak si vlastne zároveň s tým vytvorím obrovské pole budúcich voličov, pretože im medzitým dáme občianstvo a volebné právo. Uvidíme, ako potom budú vyzerať voľby… To bol kalkul. Nikto ale nepočítal s tým, že krátkodobo sa to prejaví takto brutálne. V tom ale nie je len Nemecko, je to aj Švédsko a Fínsko a ďalšie severské krajiny, ktoré pre svoju postvikingskú láskavosť objímajú… Dnes je napríklad z Malmö moslimské mesto, tam nemôže Žid v kipe ani prejsť. Niektoré kruhy vo Francúzsku dokonca odporučili, aby tam Židia kipu nenosili. Faktom ale je, že sa Francúzsko trochu pochlapilo a francúzski poslanci prišli na rokovania svojho parlamentu v kipe… Ten príliv je ale veľmi drastický a čaká nás ďalšia vlna a tá bude ešte oveľa väčšia.

- Reklama -