Nová generácia centrálnych plánovačov vytvára takú deštrukciu, že jej ani sama nerozumie, tvrdí komentátor

    0
    Prezident Číny Si Ťin-pching (Autor: SITA)

    Vyspelý svet na čele s centrálnymi plánovačmi, ich ideológmi, hercami-politikmi i hlasujúcimi divákmi-občanmi dovaril svoj centrálne varený hyperkrízový guláš. Málokto sa z neho naje. Pekne za horúca sa musí vyliať priamo na nás všetkých,“ tvrdí Zavacký vo svojom komentári na webe Konzervatívneho výberu.

    Globálna krízová katastrofa?

    Jednoznačná príčina je podľa neho ignorovaná, a to dlhodobo. Za všetkým však treba vidieť „pánov štátnej moci“, ktorí vraj robia všetko pre to, aby sa dostali na vrchol, no keď sa niečo stane, zrazu ich niet. „Problémy, ktoré nemožno prehliadnuť, zatláčajú do úzadia a vylepšujú svoj i verejný život postupmi, ktoré problémy prekryjú a súčasne ešte viac prehĺbia,“ kritizuje.

    Ľudia „zhora“ podľa komentátora prijímajú rozhodnutia podľa stavu finančného prostredia. No preventívne, hoci si to myslia, nezasahujú. „Najväčšou pravdou ale je to, že nemôžu nijakú prevenciu robiť, pretože celá ich činnosť je deštrukciou, ktorá súčasný stav a jeho budúcnosť vytvorila. Deštrukciou takou zákernou, že jej sami nerozumejú. Deštrukciou rozvíjajúcou sa celé desaťročia,“ tvrdí Zavacký, ktorý ich označuje ako ďalšiu generáciu centrálnych plánovačov. Tí majú podľa neho len dve možnosti. Buď spustiť globálnu krízovú katastrofu, alebo jej tlačením peňazí zabrániť, no zároveň tak vytvoriť podmienky pre ešte väčšiu katastrofu v budúcnosti.

    A  prečo podľa neho nie je náhoda, že celým svetom otriasa práve čínsky akciový trh? „Tovarová výmena s Čínou je príliš veľká na to, aby jej problémy v súčasnom štádiu vývoja peňažných systémov neotriasli celým svetom. A pravda o jej skutočnom stave je skrytá v kuloároch komunistického politbyra. Aj európska i americká pravda je skrytá v mocenských kuloároch,“ vysvetľuje. Finančné systémy podľa neho zaťažujú aj úrady pre reguláciu akciových trhov či neustále zachraňovanie niekoho pred krachom a rozdiely medzi komunistickou a západnou ekonomikou sa vraj poriadne zmenšili.

    - Reklama -