Nerozhodnutých voličov sú takmer dva milióny. Komu pripadnú voľné hlasy?

    0
    Rokovacia sála Národnej rady - ilustračné foto (Autor: SITA)
    Až dva milióny Slovákov patria do kategórie „nerozhodnutých“ a o tom, komu dajú nakoniec svoj hlas sa títo ľudia môžu nakoniec rozhodnúť až v deň volieb. Pätina slovenských voličov podľa šéfa agentúry Focus Martina Slosiarika zatiaľ váha a nevie, či vôbec pôjde v marci voliť. Ďalších 10 % voličov nevie, koho bude voliť a potom je tu ešte viac ľudí, ktorí nemajú pevné politické presvedčenia a to, komu dajú svoj hlas, si ešte rozmyslia. 
     
    Nerozhodnutých je tak podľa Slosiarika viac ako 45 % Slovákov oprávnených voliť. Z celkového počtu zhruba 4 milióny 400-tisíc voličov sú to takmer dva milióny ľudí, ktorí ešte nevedia koho a či vôbec pôjdu voliť. „Miera neistoty je vyššia, čo súvisí s celkovou politickou klímou, s rozdrobenosťou na stredopravej časti politického spektra,“ vysvetlil Slosiarik pre Denník N. 

    Deväť z desiatich

    Podľa decembrového prieskumu agentúry Focus je zrejmé, že určite alebo asi nezmení svoje rozhodnutie 9 z 10 voličov vládneho Smeru. SaS, OĽaNO–Nova, ale aj Sieť majú približne dve tretiny takýchto presvedčených voličov, ale zvyšnú tretinu nemajú zatiaľ vôbec istú. Pri voľbách v roku 2012 sa podľa agentúry Focus našlo až 20 % voličov, ktorí sa rozhodli, komu dajú svoj hlas, až v deň volieb. Tento rok by ich mohlo byť údajne ešte viac. 
     
    Celý článok si môžete prečítať TU.
     
    - Reklama -