Do volieb zostáva už len pár týždňov a dvojica strán stále nemá volebný program. Smer bol tentokrát stručný

    0
    Volebná miestnosť. (Autor: SITA)
    Sociológ Martin Slosiarik z agentúry Focus pre denník SME uviedol, že väčšina voličov volebné programy strán ani nečíta, ale napriek tomu sú dôležité pre médiá, lebo sa prostredníctvom politických plánov dozvedajú o víziách politikov a môžu ich po voľbách porovnávať s tým, čo naozaj začali politici plniť. „Keby strana nemala program, minimálne médiá by ju predstavovali ako nekompetentnú, čo si potom môže osvojiť aj volič,“ varuje Slosiarik. 
     
    Podľa sociológa nejde v prípade volebných programov ani tak o komfort médií alebo voliča, ale využiť ich môžu aj samotné strany, ktoré z nich môžu napríklad v kampani použiť niektoré, pre ľudí zapamätateľné, heslá.

    Stručný Smer 

    Vládny Smer zverejnil svoj volebný program až tento týždeň. Veľa práce si s prípravou dokumentu strana nedala. Obsahuje len päť hlavných bodov, ktoré Smer prezentuje ako svoje priority na obdobie rokov 2016 až 2020. Sú to všetko známe vyhlásenia predstaviteľov Smeru a vlády Roberta Fica. Medzi nimi, samozrejme, bezpečnosť, vyvážená ekonomika, investície a reformy do verejných služieb, zdravotníctva či školstva, a nechýba ani zvyšovanie životnej úrovne ľudí a znižovanie nezamestnanosti. 
     
    SME pripomína, že program Smeru mal v predošlých voľbách 43 strán. Strana sa podľa denníka pred voľbami spolieha na tretí takzvaný sociálny balíček, ktorí premiér Fico predstavil ešte v decembri. Opatrenia, ktoré balík obsahuje, a ich naplnenie podmienil premiér tým, že Smer bude vo vláde aj po marcovom hlasovaní.   
     
    Celý článok si môžeet prečítať TU.
     
    - Reklama -