Z malého chlapca terorista? Jeden „nevinný“ omyl mu možno pokazil detstvo

    0
    Detskí vojaci islamského štátu. (Autor: repro foto Youtube)

    Hodina angličtiny môže byť niekedy plná adrenalínu. Presvedčil sa o tom desaťročný moslimský chlapec z Anglicka (Lancashire), na ktorého pre jeden „nevinný“ omyl padol tieň podozrenia a posvietili si na neho dokonca policajné orgány. A dôvod? Chlapec nechtiac napísal, že žije v „teroristickom dome“ (po anglicky: terrorist house), no na mysli mal „radový dom“ (terraced house).

    Polícia v Lancashire chlapca ihneď vypočula, navštívila aj jeho rodičov a preskúmala ich rodinný notebook. Keď vyšlo najavo, že došlo k omylu, rodičia chlapca sa polícii aj škole ospravedlnili. Chlapcova sesternica sa na postup polície pozerá kritickejšie a myslí si, že mu tento incident môže uškodiť. „Môžete si predstaviť, že sa to stane 30-ročnému mužovi, ale nie mladému chlapcovi,“ hovorí.

    Asistent generálneho sekretára z Moslimského koncilu v Británii Miqdaad Versi prezradil, že takýchto prípadov a nedorozumení sa stávajú tucty. „Jednou z najväčších obáv jednotlivcov je, že sú širokou verejnosťou braní viac ako potenciálni teroristi ako normálni študenti,“ hovorí. O problematike informoval zahraničný portál televízie BBC.

    - Reklama -