Vynára sa jeden útok za druhým. Mohli kolínskej tragédii včas zabrániť?

    0
    Námestie pred železničnou stanicou v Kolíne nad Rýnom (Autor: SITA)

    Ukázalo sa, že dva mesiace pred incidentmi v Kolíne sa v tomto meste zvrtla aj uvítacia „párty“ pre imigrantov. Ženy údajne obchytkávali a sexuálne obťažovali, preto ich museli organizátori aj niekoľkokrát po arabsky vyzvať, aby s týmto správaním skončili.

    Mladé ženy museli „uvítanie“ urýchlene opustiť, pretože ich začala obchytkávať skupinka imigrantov. Polícia, ale aj obete z kolínskych incidentov sú frustrované, prečo neboli o tejto situácii informovaní skôr.

    V súčasnosti oficiálne zdroje priznali, že organizátori „welcome party“ o útokoch vedeli, no nechceli robiť v tomto smere rozruch. Tento incident sa nemusel dostať vôbec na verejnosť, ak by sa po kolínskych útokoch jedna z obetí nerozhodla ísť na políciu.

    „Bolo tam asi okolo 100 až 150 žiadateľov o azyl. Bola som tam len pár minút a hneď som mala na prsiach prvú ruku,“ hovorí jedna zo svedkýň. Taktiež dodala, že jeden z imigrantov ju zdrapil a pokúsil pobozkať, no vytrhla sa mu a spolu s ďalšou priateľkou ušli preč z davu. Podobný scenár sa údajne stal aj v ďalších mestách: Dusseldorfe, Hamburgu, Mníchove čo Berlíne. O problematike informoval zahraničný portál Express.

    - Reklama -