Ficova vláda odklepla Environmentálnemu fondu ešte 15 miliónov. Na pretrase bol aj plat a kontrolór

    0
    Minister financií Peter Kažimír, predseda vlády Robert Fico a minister vnútra Robert Kaliňák (Autor: SITA)

    O zmene už schváleného rozpočtu Environmentálneho fondu na tento rok bude dnes rozhodovať vláda. Na návrh rezortu životného prostredia by sa mali zvýšiť výdavky fondu o 15 miliónov eur. Prostriedky sú určené na dotácie v rámci zvyšovania energetickej účinnosti existujúcich verejných budov vrátane ich zatepľovania. Ako sa uvádza v materiáli ministerstva, dôvodom je vlaňajší vysoký záujem obcí o tieto dotácie. Objem príjmov na rok 2016 je rozpočtovaný v celkovej výške 413 951 550 eur, pričom dosiahnutý má byť výlučne z vlastných zdrojov bez dotácií zo štátneho rozpočtu. Výdavky Environmentálneho fondu sú po zmene rozpočtu navrhované na 42 028 000 eur, čo predstavuje zvýšenie o 15 000 000 eur.

    Vláda by mala dnes na rokovaní vymenovať do funkcie hlavného kontrolóra športu od 1. februára Ladislava Čambala. Funkčné obdobie hlavného kontrolóra je päť rokov a do funkcie ho môžu vymenovať najviac na dve po sebe nasledujúce obdobia. Ide o novú funkciu na základe zákona o športe, ktorý nadobudol účinnosť od 1. januára. Hlavný kontrolór má usmerniť kontrolórov zväzov a priniesť poriadok aj do systému vzdelávania.

    Ministri by mali dnes rozhodnúť aj o plate pre podpredsedníčku Úradu na ochranu osobných údajov. Do tejto funkcie menovali ešte začiatkom decembra bývalú štátnu tajomníčku ministerstva spravodlivosti a poslankyňu za Smer-SD Annu Vitekovú. Podľa zákona o štátnej službe jej funkčný plat bude 2 600 eur.

    - Reklama -