Clintonová a Sanders diskutovali najmä o zbraniach a zdravotnej starostlivosti

    0
    Prezidentskí kandidáti za Demokratov Hillary Clintonová a Bernie Sanders (Autor: SITA)

    Hoci sa diskusie zúčastnil aj marylandský guvernér Martin O'Malley, najostrejšie výmeny názorov boli medzi bývalou ministerkou zahraničných vecí Hillary Clintonovou a senátorom za štát Vermont Berniem Sandersom.

    Clintonová Sandersa okrem iného obvinila, že hlasoval dvakrát za zákon, ktorý chráni predajcov zbraní pred žalobami. Sanders oponoval, že zákon podporil, lebo bráni tomu, aby majiteľov malých predajní zbraní brali na zodpovednosť, keď niekto spácha trestný čin so zbraňou, ktorú predali legálne. V sobotu sa však od tohto zákona dištancoval.

    Pri téme národnej bezpečnosti Sanders i Clintonová vyjadril podporu krokom administratívy prezidenta Baracka Obamu vo veci diplomatického riešenia sporu o jadrový program Iránu a vyslovili sa proti vyslaniu pozemných jednotiek do Sýrie.

    Clintonová obhajovala postoje k Rusku na začiatku svojho funkčného obdobia a svoj vzťah k prezidentovi Vladimirovi Putinovi označila za “úctivý”.
    Sandersa požiadali, aby sa vyjadril k svojej dávnejšej kritike sexuálnej aféry exprezidenta Billa Clintona. Jeho správanie označil za “poľutovaniahodné”, vyzval však, aby sa otázky nezamerali na osobný život Billa Clintona, na čo jeho manželka súhlasne prikývla.

    Televízna diskusia sa uskutočnila len niekoľko metrov od kostola v Charlestone, v ktorom vlani v júni zastrelil beloch deväť Afroameričanov.
    Krátko pred primárkami v Iowe predpovedajú prieskumy tesný súboj medzi Sandersom a Clintonovou. V Južnej Karolíne bojujú najmä o hlasy černošských voličov.

    - Reklama -