Ďalší Ficov škandál. Pri Senci sa črtá pozemková kauza podobná tej z Veľkého Slavkova. V hre sú desiatky miliónov eur

    0
    Ľubomír Jahnátek, bývalý minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (Autor: SITA)
    Podľa ministra pôdohospodárstva Ľubomíra Jahnátka sú prevody lukratívnych pozemkov v okolí Senca na developerskú skupinu blízku Petrovi Sýrokovi v poriadku. Vyplýva to zo zistení úradníkov rezortu, ktorí preverovali sporné zmluvy na Slovenskom pozemkovom fonde (SPF). Portál Aktuality.sk však ešte vlani v decembri varoval, že prevody pozemkov v okolí Senca sú až nápadne podobné kauze Veľký Slavkov, ktorá takmer rozložila vtedajšiu Ficovu vládu. 

    Kauza á la Veľký Slavkov

    Počas široko medializovanej kauzy Veľký Slavkov sa k lukratívnym pozemkom pod Vysokými Tatrami dostali podnikatelia, ktorí mali kedysi blízko k Vladimírovi Mečiarovi a Slovensko prišlo v obchode o pozemky v hodnote 1 miliardy 500 miliónov korún. 
     
    Podobná situácia sa podľa portálu Aktuality.sk opakuje aj teraz, keď sa podnikatelia blízki Petrovi Sýkorovi dostali k pozemkom pri Senci. Ide o 108 hektárov, ktoré sa dajú buď výhodne predať, alebo sa môžu priamo použiť na výstavbu najrôznejších projektov. Ak by sa začalo na pozemkoch stavať, mohla by ich cena údajne dosiahnuť viac ako 50 miliónov eur.

    A je tu rodinkárstvo…

    Pozemky za Sencom sa dostali vďaka SPF aj do rúk matky podnikateľa Petra Sýkoru, Evy. Pozemkový fond jej vydal 30 hektárov v Rovinke, Nových Košariskách a Kráľovej pri Senci. V prípade pozemkov z poslednej z menovaných obcí požiadala údajne Sýkorová už aj o zmenu územného plánu. Chce totiž, aby jej v Kráľovej pri Senci povolili výstavbu bytových domov. 
     
    Celý článok si môžete prečítať TU.
     
    - Reklama -