Nemecko ide úplne do hája. Persóny tamojšieho súdnictva sa chytajú za hlavu nad Merkelovou. A utečenci…

    0
    Angela Merkelová (Autor: Hans Štembera)

    Dvaja bývalí vysokopostavení sudcovia sa pustili do nemeckého štátu. Ten podľa nich úplne zlyháva v uplatňovaní zákonov a krajine ako takej hrozí strata integrity. Papier tvrdí, že po útokoch v Kolíne došlo tiež k veľkej zmene nálady verejnosti. Štát zlyhal ako „garant slobody a bezpečnosti občanov“.

    Krikľavé zlyhanie politiky

    Papier by si predstavoval prísnejšie „zákony pre zločinných cudzincov“ a ich rýchlejšiu deportáciu, nie je to však riešením problému. „Ešte nikdy nebola v právnom poriadku Nemeckej spolkovej republiky trhlina medzi právom a realitou tak výrazná ako v súčasnosti. To nemožno v dlhodobom horizonte akceptovať. Ide o krikľavé zlyhanie politiky,“ povedal Papier.

    Vláda podľa neho „prekročila hranice“, lebo prestala uplatňovať vlastné zákony. „Azylová a utečenecká politika už dlho trpia, lebo sa nerozlišuje medzi individuálnou ochranou pred prenasledovaním na jednej strane a riadenou prisťahovaleckou politikou z ekonomických dôvodov na druhej strane.“

    Celý text si môžete prečítať TU.

    Papier tvrdí, že Merkelová musí nutne rozlišovať medzi azylovou a prisťahovaleckou politikou a „zabezpečiť vonkajšie hranice krajiny“.  Nie je ani proti dočasnému pozastaveniu schengenského priestoru. „Máme priestor nezákonnosti v ochrane vonkajších hraníc, to nesmie byť,“ povedal.

    Limit pre počet prijatých utečencov podľa neho nie je na mieste, stačí len dodržiavať a uplatňovať vlastné zákony. To je však v rukách politikov, nie v zodpovednosti Spolkového ústavného súdu.

    Autor: spa

    - Reklama -