Blázon alebo hrdina? Američan sa chystá na územie Islamského štátu a tam…

    0
    Bojovníci radikálnej organizácie Islamský štát (Autor: SITA)

    Twyman, prezývaný trubadúr mieru, si myslí, že svojím koncertom obmäkčí neoblomné srdcia džihádistov a tí prestanú vraždiť ľudí, zhadzovať homosexuálov z budov a popravovať ženy s deťmi. Folkového rojka Twymana už varovala americká vláda, aby od svojho zámeru upustil, s tým, že v opačnom prípade bude jeho život vážne ohrozený. „Myslím si, že by to mohlo fungovať. Keď sa ľudia stretnú a spoločne sa sústredia na niečo pozitívne, tak existujú vedecké dôkazy o tom, že sa veci môžu zmeniť k lepšiemu,“ tvrdí americký muzikant.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU

    Twyman plánuje odísť zo svojho rodného Portlandu v americkom štáte Oregon v stredu 20. januára a po krátkej zastávke v Taliansku zamieriť do Izraela, kde chce prekročiť hranice so Sýriou, a dopraviť sa do malej dediny, kde hodlá celú akciu 31. januára usporiadať. Na koncerte zaznejú tradičné modlitby rôznych náboženstiev. „Medzi účastníkmi nebudú chýbať predstavitelia židovského, moslimského aj kresťanského náboženstva. Každý z nich so sebou privedie skupinu veriacich zo svojho regiónu,“ cituje britský denník naivného amerického nadšenca.

    Americké ministerstvo zahraničia však uvalilo prísne obmedzenia na všetkých, ktorí chcú cestovať do Sýrie: „Americkí občania sa môžu stať terčom únosu, a to nielen za účelom získania výkupného, ale aj na politické účely. Členovia teroristických a násilných extrémistických skupín pre nich skutočne predstavujú smrteľné nebezpečenstvo.“ Samotný Twyman pripustil, že sa k nemu toto varovanie dostalo, ale nemieni ho podľa svojich slov poslúchnuť. Chce svoj plán aj napriek všetkým varovaniam uskutočniť. „Nie som žiadny veľký hrdina. Skrátka len verím v to, že tento môj projekt je životaschopný a má svoju silu.“

    - Reklama -