Vražda slávnej americkej herečky. K zločinu sa priznal imigrant zo Senegalu

    0
    Utečenecký tábor v Sýrii (Autor: Repro/Youtube)

    Talianska polícia v stredu zatkla muža podozrivého z vraždy americkej herečky Ashley Olsenovej, ku ktorej došlo v jej byte v centre Florencie. Tam ju pred niekoľkými dňami našiel uškrtenú jej priateľ.

    K činu sa priznal mladý Senegalčan Cheik Tidiane Diaw, ktorý herečku údajne stretol v bare noc predtým. Tá ho pozvala domov, kde medzi nimi došlo pod vplyvom alkoholu a omamných látok k dobrovoľnému pohlavnému styku. Polícia našla v byte Olsenovej usvedčujúce dôkazy a na základe DNA vzoriek sa dostala k Diawovi, ktorý pri svojom prvom zatknutí najskôr uviedol falošné alibi, keď za ním potom policajti prišli druhýkrát už s riadnymi dôkazmi, k činu sa priznal.

    Diaw tvrdil, že mu Olsenová, ktorá s ním údajne opustila známy florentský nočný klub, po sexe povedala, aby odišiel, lebo príde jej priateľ. On ju potom v zápale drogového opojenia udrel do hlavy a zakričal na ňu: „Správala si sa ku mne ako k psovi.“ Následne ju od seba odstrčil, ona spadla a rozbila si hlavu.

    Podľa vrchného žalobcu Guiseppe Creazza je veľmi pravdepodobné, že počas udalostí neboli ani Diaw, ani Olsenová úplne pri zmysloch. Diaw uviedol, že Olsenovú zabil náhodou.

    „Strčil som ju a ona sa udrela do hlavy,“ povedal polícii. „Známky po škrtení sú z toho, ako som sa ju snažil zdvihnúť,“ dodal. Podľa Creazza je však možné, že udalosti sa neuskutočnili tak, ako ich Diaw popisuje. Dodal však, že zrejme ide o prípad veľmi nevydareného sexu na jednu noc pod vplyvom rôznych drog, keďže nočný klub Montcarla, kde sa Olsenová s Diawem stretli, je užívaním drog neslávne známy. Diawa, ktorý do Talianska prišiel pred niekoľkými mesiacmi za svojimi príbuznými a doteraz sa živil rozdávaním letákov pre jeden z florentských nočných klubov, teraz zadržiavajú vo florentskej väznici.

    Doterajšie zistenia florentskej polície poukazujú na skutočnosť, že herečka odišla s Diawem dobrovoľne a dobrovoľne podstúpila aj pohlavný styk. Naznačuje to aj absencia známok násilného vniknutia do jej bytu.

    Celý text TU.

    - Reklama -