Pellegrini sa pustil do učiteľov. Je pravda, že „paškovatie“ a je agent pravice?

    0
    Vicepremiér pre investície Peter Pellgrini (Autor: SITA)

    „Zdá sa, že šéfovi parlamentu Pellegrinimu rastú fúzy. A trochu nám paškovatie,“ napísal v úvode svojho komentára Dag Daniš pre portál Aktuality.sk. Pellegriniho argumenty na napadnutie štrajku sú, že jeden z iniciátorov štrajkovej pohotovosti je Ľudovít Sebelédi, ktorý údajne prehlásil, že výsledkom štrajku by mohlo byť aspoň 5-percentné zníženie preferencií Smeru. Ďalším „dôkazom“ Pellegriniho tvrdení je fakt, že Miroslav Sopko kandiduje za stranu OĽaNO-NOVA.

    „Cieľom štrajku však nie je znižovať preferencie Smeru a potom otvárať šampanské. Štrajk má vyvolať politický tlak. A presadiť požiadavky učiteľov,“ píše Daniš a cituje Sebelédiho: „Podľa mňa sa to začne lámať vtedy, keď sa v médiách objavia štatistiky, že percento úspešnosti Smeru klesá. Ak klesne o päť percent, štrajk bude úspešný.“ Jeho zámerom je údajne to, aby vládu dotlačil k plneniu sľubov. Daniš sa vyjadruje aj na Sopkovu adresu. Ten kandiduje ako nezávislý (učiteľ). Je to vraj podobné (normálne), ako keď ďalší učitelia kandidujú aj za Smer (napríklad Silvia Púčiková).

    „Takže. Je celkom normálne, že Pellegrini sa zastal svojho ministra. Bol to štátny tajomník Pellegrini, kto Draxlera dotiahol na ministerstvo financií. A bol to šéf parlamentu Pellegrini, kto potom Draxlera navrhol na ministra školstva. Menej normálne je to, že Pellegrini tisíce učiteľov dourážal. A postavil proti Smeru. A urobil to tak rýchlo a úspešne ako nejaký… Agent pravice,“ píše Daniš na záver. 

    - Reklama -