Vedec: Zdá sa, že útoky na ženy ako v Kolíne, sú v Európe bežné. Akurát to prasklo až teraz. Gangy „ohmatávačov“…

    0
    Demonštrácia proti imigrantom v Nemecku. S heslom: Rapefugees not welcome - znásilňovači-utečenci, nie ste vítaní (anglická slovná hračka) (Autor: SITA)

    Krbec sa odvoláva na najčítanejší švédsky denník Dagens Nyheter, ktorý v nedeľu večer zverejnil správu o udalostiach, ktoré sa stali pred dvoma rokmi. Tie sa až príliš nápadne podobajú tým, ktoré sa udiali nedávno v Kolíne nad Rýnom a ďalších európskych mestách.

    „Šokuje však najmä to, že prípad bol mediálne a informačne uložený ad acta. Tamojšia elita, ktorá dlhodobo čelí rastu popularity protestnej strany Švédskych demokratov, zrejme dospela k názoru, že zverejnením prípadu by politická konkurencia ,lacno‘ získala politické body. A tak o ňom neinformovala – aj za cenu toho, že organizovaný zločin sa mohol opakovať kedykoľvek na inom mieste,“ hovorí Krbec.

    Podľa jeho slov došlo v roku 2014 k sexuálnym útokom na festivale mládeže We are Sthlm v Štokholme. Skupiny páchateľov tam údajne obťažovali v dave mladé dievčatá aj vo veku 11 a 12 rokov. Podľa švédskeho denníka išlo o mladých cudzincov, ktorí prišli do Švédska bez rodičov. K útokom potom aj napriek bezpečnostným opatreniam došlo tiež o rok neskôr.

    „Dagens Nyheter uvádza, že sexuálne útoky organizovali gangy mladíkov z Afganistanu. V dave ľudí je pritom veľmi ťažké útočníka odhaliť, tobôž zadržať. Preto nie sú známe presné počty útokov. Ani vlani v lete sa o udalostiach švédska verejnosť nedozvedela nič,“ povedal Krbec.

    „Štokholmský prípad skutočne vrhá určité svetlo na udalosti v Nemecku. Začína byť čím ďalej, tým pravdepodobnejšie, že tzv. kolínske akcie sú organizovanou a ,zabehnutou‘ praxou európskych miest. Inými slovami, v Kolíne nad Rýnom to len ,prasklo‘. Je už tiež zrejmé, že polícia a ďalšie štátne orgány tieto udalosti vo Švédsku systematicky kryli a verejnosť celkom zámerne neinformovali. Dôvody a pozadie zamlčovania čoskoro vyplávajú na povrch, o tom niet pochýb,“ šokuje Krbec.

    Podľa religionistu sa v tejto chvíli nedá povedať, kde a kedy v Európe v uplynulých rokoch k podobným udalostiam ešte došlo. „Bolo by naozaj veľké šťastie, keby Štokholm predstavoval len temnú výnimku. Podľa najnovších správ to vyzerá, že organizované gangy ,ohmatávačov‘ pôsobia na švédskom území systematicky a organizovane. Bývalý hlavný švédsky prokurátor Sven-Erik Alhem otvorene pripustil, že hlavným dôvodom mlčania štátnych orgánov je strach z ,nálepkovania‘. Počas utečeneckej vítacej eufórie v lete 2015 by označenie za xenofóba znamenalo istú politickú alebo profesijnú smrť,“ podotkol Krbec.

    „Vítacia kultúra usvedčila samú seba z absolútneho politického naivizmu, v dôsledku ktorého sa v Európe začal rúcať stáročia budovaný systém občianskeho náboženstva. Spochybnené je právo na informácie, možnosť voľby, demokratická kontrola aj sloboda prejavu,“ uzavrel Krbec.

    - Reklama -