Vedci varujú! Utečenci prichádzajúci do Európy môžu vážne narušiť rovnováhu medzi pohlaviami

    0
    Utečenci vo Švédsku (Autor: SITA)

    Podľa oficiálnych štatistík Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov tvoria 58 % ľudí prichádzajúcich do Európy práve muži. To by z vyše jedného milióna nebola pre rovnosť pohlaví až taká veľká prekážka, keby zvyšok utečencov tvorili len ženy. Tých je však iba 17 % a zvyšok tvoria najmä malé deti.

    Hrozia násilnosti a rebélie

    Profesorka Valerie Hudsonová z amerického Texasu tvrdí, že takéto zloženie prichádzajúcich más utečencov predstavuje hrozbu pre vyvážené zloženie spoločnosti, v ktorej doposiaľ žilo približne toľko isto žien ako mužov. Narušenie tejto rovnováhy môže podľa Hudsonovej spôsobiť vážne problémy v európskych komunitách, pretože spoločnosť, ktorá je prevažne mužská, má údajne väčšie sklony k násiliu, rebélii a nedôstojnému zaobchádzaniu so ženami.

    Švédsko, ktoré v prepočte na množstvo obyvateľov prijalo po Nemecku najviac utečencov, je pre profesorku Hudsonovú vzorovým príkladom toho, ako môže príchod veľkého množstva utečencov narušiť v spoločnosti rovnováhu medzi pohlaviami. „Zaoberala som sa špecificky číslami, ktoré poskytlo Švédsko o migrantoch. Sedemdesiatjeden percent z nich sú muži a potom som sa zamerala konkrétne na migrantov vo veku od 16 do 17 rokov, medzi ktorými je až 90 % mužov,“ varuje profesorka Hudsonová.

    Celý článok si môžete v angličtine prečítať TU

    - Reklama -