Je to drsné: V Nemecku to vraj už ľudia zobrali do vlastných rúk

    0
    Demonštrácia proti imigrantom (Autor: SITA)

    Po vlne silvestrovských napadnutí a krádeží sa miestni – sklamaní z práce policajtov a rozhodnutí politikov – odhodlali vziať spravodlivosť do vlastných rúk. A tak sa objavili správy, že skupina dvadsiatich ľudí napadla počas nedeľného večera šesť Pakistancov. Dvaja z nich skončili v nemocnici.

    Onedlho po tom sa konal ďalší podobný útok, ktorého cieľom bol 39-ročný Sýrčan. Toho napadla a zranila skupina piatich osôb, do nemocnice však nešiel. Najprv sa zdalo, že tieto dva útoky spolu nijako nesúvisia, neskôr však vyšlo najavo, že na Facebooku sa zorganizovala skupina „motorkárov, chuligánov a vyhadzovačov“, ktorí si naplánovali „lov na ľudí“, aby „vyčistili“ centrum Kolína. To však policajná hovorkyňa nepotvrdila.

    Polícia ale údajne dostala počas nedeľňajšieho popoludnia niekoľko tipov na „skupinky“ ľudí, ktorí sa chceli nechať vyprovokovať. Nato bol nasadený vyšší počet policajtov do centra Kolína, aby sa predišlo konfliktom. Ich práca potom priniesla výsledky v podobe dvoch trestných oznámení a niekoľkých zadržaných výtržníkov.

    Polícia tiež v nedeľu oznámila, že dostala už viac ako 500 oznámení pre sexuálne napadnutia a krádeže, ku ktorým malo dôjsť počas silvestrovských osláv v Kolíne nad Rýnom. Iba jedno z nich sa však týka znásilnenia.

    Útokov sa podľa mnohých svedeckých výpovedí zúčastnili muži „severoafrického či blízkovýchodného vzhľadu“, čo vlialo novú krv do žíl všetkým kritikom politiky nemeckej kancelárky Angely Merkelovej, na základe ktorej prišlo do Nemecka už vyše milióna žiadateľov o azyl.

    Celý text TU.

    - Reklama -