Figeľ nenechal na Ficovi ani nitku suchú. Pustil sa do jeho názorov o imigrantoch, sociálnych balíčkov aj vlakov zadarmo

    0
    Ján Figeľ, bývalý predseda KDH (Autor: SITA)

    Ján Figeľ, líder KDH, prezradil, že namiesto tlačoviek zameraných na utečeneckú krízu by sa mal Fico venovať aktuálnejším a pre Slovensko horúcejším témam. „To, ako Robert Fico za šesť dní štyrikrát reagoval na udalosti v iných štátoch, hovorí o prekrývaní našich problémov. Keby mal štyri tlačovky k zdravotníctvu, tak by som možno zatlieskal,“ povedal.

    Líder strany sa vyjadril k blížiacim sa voľbám a prezradil, že vidí alternatívu v stabilnej vláde v centre s KDH. Taktiež sa vyjadril, že v budúcnosti si vie predstaviť spoluprácu so stranou Most-Híd a so Sieťou, napriek tomu, že sa tieto strany pred voľbami na spolupráci zatiaľ nedohodli. „Voľby budú o tom, aké bude Slovensko, či bude pokračovať línia populizmu a zadlžovania národa. Musíme presviedčať ľudí, že tvorivé Slovensko je lepšia cesta ako konzumné Slovensko,“ povedal Figeľ v relácii.

    Figeľ podotkol na adresu Ficových sociálnych balíčkov, že v tomto smere „odkukávali“ od KDH. Preto Figeľ povedal, že by ich nezrušili, ale vylepšili, a kriticky sa pozrel hlavne na vlaky zadarmo. Povedal, že niečo takéto nebolo ani za komunizmu. Taktiež sa vyjadril aj k otázke zdravotníctva. „Hovorí sa tu o platoch sestier či korupcii v zdravotníctve. Ale kde je pacient? Malo by sa to otočiť, on by mal byť v strede záujmu,“ dodal na záver. O Figeľových slovách informoval server Topky.sk.

    - Reklama -