Ukázali tvár osemnásťročnej blondíny. Neplakala. Začala hovoriť o tridsiatich mužoch, ktorí ju v osudnú noc obkľúčili a začali…

    0
    Námestie pred železničnou stanicou v Kolíne nad Rýnom (Autor: SITA)

    Bolo ich tridsať a mladá Nemka o nich s fotografom hovorila ako o rozhnevaných mužoch. Najprv sa vraj nič nedialo, išlo o skupinku, ktorá sa dobre bavila. Následne však začali mať muži, ktorých identitu nie je schopná určiť, sexistické poznámky.

    Boli vraj bližšie a bližšie, až sa ona a jej priatelia začali báť. Sprvu malo ísť o okradnutie. Bála sa, ale telefón ani peňaženku dobrovoľne odovzdať nechcela. Skupina desiatok mužov ju vraj obstúpila a začalo sa peklo. Ohmatávanie, strhávanie oblečenia. Niekto vraj siahal medzi nohy, iný na prsia, ďalšiemu malo ísť len o cennosti. Michelle sa nakoniec podarilo utiecť a policajní úradníci hovoria o behu ako o život.

    Ďalšia snímka známeho fotografa prináša rozmazané tváre niekoľkých desiatok postáv, o ktorých hovorí ako o migrantoch. Podtitulom materiálu, ktorý má vyše 21-tisíc zdieľaní na sociálnej sieti Facebook, nie je nič o ohmatávaní a útokoch, ale rovno o znásilneniach.

    V tej súvislosti je nutné uviesť, že americký NY Post opísal situáciu v Európe starostlivo vybraným termínom Rapefugees. Čo je spojenie slova znásilnenie (rape) a utečenec (refugee).

    Daily Mail sa tiež pýta, a to najmä v diskusiách, ako bude vyzerať situácia v lete. Musíme si uvedomiť, že ak došlo k toľkým sexuálnym zločinom v zime, keď majú ženy kabáty, svetre a ďalšie kusy oblečenia, ako to bude vyzerať v lete?!

    - Reklama -