S našou vierou tie útoky nemajú nič spoločné. Bránia sa nemeckí moslimovia po kolínskych útokoch

    0
    Nemecké špeciálne policajné jednotky pred železničnou stanicou v Mníchove (Autor: SITA)

    Na polícii v Kolíne nad Rýnom sa prihlásili stovky ľudí, ktorí sa stali obeťami vyčíňania útočníkov počas silvestrovskej noci v okolí miestnej stanice a katedrály. Polícia v tejto súvislosti zatiaľ identifikovala 31 páchateľov, z ktorých bolo osem Maročanov, päť Iráncov a štyria zo Sýrie. Ďalší výtržníci mali nemecké, srbské a americké občianstvo.

    Hnev Nemcov po prevalení sa série násilností nesmeroval len na vládnu ústretovú politiku voči migrantom, ale aj proti moslimským komunitám v celom Nemecku. Moslimovia tieto útoky dôrazne odsudzujú a argumentujú, že s učením islamu nemajú nič spoločné. Píše o tom portál Hnonline.

    Moslimský obchodník žijúci v Nemecku a pochádzajúci z Turecka dokonca vyhlásil, že „nedostatok rešpektu k ženám nie je náboženským problémom“. „Ako moslim o tom niečo viem,“ dodal. Za to, čo sa stalo počas silvestrovskej noci je podľa neho zodpovedná polícia, ktorá mala útokom zabrániť.
    Podľa nemecko-tuniského právnika Mehdi Labídího sú tieto útoky neospravedlniteľné, avšak varoval pred zovšeobecňovaním a zvaľovaním viny na určité etnikum.

    - Reklama -