Sme nevinní, vyhlasujú exstarosta a český komunista. Vo Švajčiarsku sa údajne oháňali falošnými dokumentmi

    0
    Europoslanec Miloslav Ransdorf (Autor: Hans Štembera)

    Guzmický spolu s dvoma Slovákmi a českým komunistickým europoslancom Miloslavom Ransdorfom boli obvinení z toho, že chceli z konta previesť na iný účet 350 miliónov eur, pričom mali použiť falošné doklady. Hovorkyňa švajčiarskej prokuratúry informovala, že muži sú obvinení z majetkovej trestnej činnosti. 

    Bývalý starosta všetky obvinenia poprel a prezradil, že chcel len českému občanovi dopomôcť k svojmu dedičstvu. Taktiež odmietol tvrdenie, že by to organizoval Ransdorf. Predstavila mu ho údajne ich spoločná známa. „Bola iba náhoda, že sa na jednom mieste stretol čestný rytier a čestný komunista,“ hovorí Guzmický a naráža tak na svoje členstvo v rytierskom ráde.

    Obvinenia odmieta aj český europoslanec, ktorý vo štvrtok spolu s Guzmickým vystúpil na tlačovej konferencii v Prahe. Ten len zdôraznil, že vybavoval potrebné veci pre Vladimíra Huňku a jeho dedičstvo. Taktiež podčiarkol, že do banky musel ísť osobne, aby odovzdal konkrétne dokumenty.

    Guzmický tvrdí, že Huněk má dokumenty vystavené českým súdom. Práve tie by mu mali dopomôcť k získaniu dedičstva. No keď sa nimi Guzmický a Ransdorf oháňali vo Švajčiarsku, polícia im oznámila, že nie sú pravé. Guzmický toto stále odmieta, trvá na svojej nevine. O problematike informoval denník Pravda.

    - Reklama -