Nemecké ženy sa chcú pred sexuálnymi útokmi chrániť samy, štátu neveria. Zbrane so slepými nábojmi, paralyzátory a „kasery“ idú na dračku

    0
    Rôzne druhy obranných sprejov. (Autor: repro foto Youtube)

    Húfy žien v Nemecku reagujú na vlnu sexuálnych útokov a krádeží veľmi prakticky a logicky. Regály obchodov ponúkajúcich napríklad také obranné spreje budú možno časom zívať prázdnotou. Viera v to, že štát dokáže potenciálne obete ochrániť pred útočníkmi, u niektorých Nemcov rapídne klesla.

    Namiesto rúžu kaser, paralyzér či iná hračka

    Nemeckí predajcovia, ktorí sa zaoberajú produktmi na sebaobranu, si môžu s radosťou mädliť ruky. Nedávne útoky zrejme môžu za zvýšenie dopytu po tomto artikli. Predavačka v nemeckom „gun-shope“ Katja Triebel to môže potvrdiť. Podľa nej sa od incidentov zvýšil predaj sprejov na sebaobranu, zbraní so slepými nábojmi či zbraní, ktoré sa dajú nabiť náplňou do sprejov a inými paralyzátormi. „Ostatné prostriedky na sebaobranu sú v Nemecku zakázané,“ vysvetlila Triebel.

    Zbrane, ktoré sa dajú nabíjať tzv. „pepperom“ (sprej určený na sebaobranu), sú zakázané na území Veľkej Británie, ale v Nemecku sa dajú zaobstarať bez problémov a so všetkým komfortom. Tento druh zbrane sa dá na nemeckom trhu obstarať bez licencie. Katja Triebel informovala, že jej bežní zákazníci dokonca často prejavujú záujem o streľbu s ostrými nábojmi na rôznych strelniciach. Referujú, že o toto „hobby“ majú veľký záujem aj ich kolegovia či priatelia.

    „Pepperom“ do očí, paralyzérom do rozkroku

    O situácii v nemeckých obchodoch informoval aj jeden zo zamestnancov predajne Globetrotter. „Sme kompletne vypredaní. Posledné spreje sme predali v stredu. Doobiednávame každý deň, no vždy sa vypredajú. Väčšinou sa takýchto produktov dožadujú ženy. Kupujú ich pre seba, ale aj pre dcéry či priateľky,“ hovorí.

    Veľké percento kupujúcich sú hlavne mladé ženy. Medzi zákazníčkami sú aj študentky z Kolínskej univerzity. Práve kolínske útoky (no nielen ony) boli akýmsi štartérom tejto vlny nákupov zameraných na určitý sortiment. 

    Informácie o opatreniach niektorých občanov médiá priniesli už v decembri. Išlo hlavne o vlastníkov predajní s produktmi na sebaobranu. Jeden z vlastníkov obchodu so zbraňami vo východnom Nemecku vyvesil na okno oznam, že obsluhuje len ľudí s nemeckým pasom. Ďalší sa zase sťažoval na aktivistov s transparentmi: „Vitajte, utečenci“. O problematike informoval Breitbart.

    - Reklama -