Stanislav Martinčko: Propaganda s detskými kravatami a 30 miliárd v lufte!

0
Eurobankovky a mince (Autor: SITA)

Deti v kravatách rozprávajú televíznym divákom, ako sa u nás skvelo využívajú eurofondy, aké čističky a parky sa postavili, ktoré určite nemajú z toho taký osoh, ako televízie, ktoré to do omrzenia vysielajú. Dať rozprávať reklamné spoty o využívaní eurofondoch deťom, ktoré určite nemajú ani dunstu o tom, čo  hovoria, je rovnako cynické, ako keď sa kšeftuje so zdravím občanov. Ak by tieto reklamné eurofondové, pedofilné spoty mali mať aj výpovednú hodnotu pravdy, tak by sa tam určite malo objaviť aj to, že Slovensko vlastnou vinou, vlastnou neschopnosťou nevyčerpalo a nenávratne stratilo 1 miliardu EUR, čo prestavuje 30 miliárd slovenských korún, ktoré sa ocitli v lufte.  Rozprávajúcim deťom určite nikto nepovedal aj o tom, ako je skoro každý jeden eurofondovy projekt skorumpovaný a koľko percent z eurofondov zmizne v rôznych vreckách, či schránkach po celom svete.  Takýto pravdivý scenár by nemal šancu prejsť cez ideologickú – propagandistickú komisiu na Úrade vlády, ktorá to má celé pod palcom a vo všeobecnosti nemá rada, ak sa im niekto pletie do ich kšeftárskeho remesla. Prečo spomíname 30 miliárd slovenských korún a nie 1 miliardu EUR? Je to preto, že sám premiér sa rád vystatuje a chváli s centíkmi, ktoré priniesla znížená DPH na potraviny a tie centíky preratúva na koruny, aby to krajšie vyznelo.

Bohužiaľ Slovensko neprišlo len o tú 1 miliardu EUR, čiže 30 miliárd slovenských korún, ale prišlo o množstvo nápadov, ktoré by do systému eurofondov boli priniesli naši ľudia, ktorí by vedeli nevyužité peniaze investovať tak, aby priniesli prospech nie len jednotlivcom, ale celej spoločnosti. Na Slovensku to v súčasnosti funguje tak, že môžete mať akýkoľvek skvelý nápad, tak je Vám zbytočný, ak nemáte vo vrecku potrebnú stranícku legitimáciu, ktorá Vás oprávňuje na to, že máte patent na rozum a taký žalúdok, ktorý dovoľuje odvádzať značné percentá s pridelených eurofondov na oltár vlasti a do vrecák vybraných partajníkov. Ak by situácia okolo prideľovania eurofondov bola spravodlivá a sledovala najprv záujem verejnosti a nie jednotlivcov, tak to by Slovensko nemuselo počas celých sviatkov sledovať stupídnu eurofondovu, pedofilnú reklamu.  

Na začiatku prevzatia moci v roku 2012 R. Fico sebavedomo vyhlásil, že jeho vláda bude vládou bez škandálov a  ministri čerpanie eurofondov mu podpíšu vlastnou krvou. Na škandály, ministerskú krv a 30 miliárd v lufte sa v spomínanej reklame akosi zabudlo. Asi si vieme domyslieť, prečo.

Stanislav Martinčko (O2H)
Článok publikujeme so súhlasom autora, pôvodný text nájdete na martincko.blog.sme.sk.

- Reklama -