Belgická vláda po udalostiach v Kolíne: V najbližších týždňoch zavedieme vo všetkých strediskách pre migrantov kurzy správania a rešpektu k ženám

    0
    Sýrski utečenci. Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    “Budeme kopírovať nórsky model a už v najbližších týždňoch zavedieme takéto kurzy vo všetkých našich prijímacích strediskách pre migrantov,” oznámil dnes belgický štátny tajomník pre azylovú politiku a imigráciu Theo Francken, ktorého slová citovala tlačová agentúra Belga. 

    Podľa jeho slov treba dať utečencom jasne najavo, že v Belgicku majú muži a ženy majú rovnaké práva. Belgický politik, ktorý je členom protiimigrantsky zameranej strany Nová flámska aliancia (N-VA) pripomenul, že kurzy tohto druhu už v niektorých prijímacích táboroch prebiehajú. Ide o kurzy, ktoré organizuje Červený kríž, aby oboznámil utečencov s novým spoločenským a kultúrnym prostredím, v ktorom sa ocitli; avšak účasť migrantov na tomto vzdelávaní nie je povinná. 

    Najnovšie bola na úrovni belgickej federálnej vlády, v rámci ministerstva vnútra, vytvorená pracovná skupina, ktorej zámerom je predísť prípadným násilným incidentom vo všetkých utečeneckých táboroch na území krajiny. 

    Belgická televízna stanica RTBF v tejto súvislosti pripomenula, že kurzy tohto typu by nemali byť obmedzené len na migrantov, lebo v Belgicku sa až 36 percent žien v priebehu života stane obeťou fyzického alebo sexuálneho násilia.

    - Reklama -